Αμερική: Στάχτη εν πλω πολυτελή αυτοκίνητα αξίας 155 εκατ. δολαρίων

Πλοιο

Aκυβέρνητο και φλεγόμενο συνεχίζει να πλέει το πλοίο Felicity Ace ανοιχτά των Αζορών, με χιλιάδες αυτοκίνητα πολυτελείας του ομίλου VW να συνεχίζουν να καίγονται στο εσωτερικό του.

Το πλοίο μετέφερε τουλάχιστον 4.000 αυτοκίνητα της VW αλλά και της Porsche, της Lamborghini και της Bentley, με τη ζημιά για την αυτοκινητοβιομηχανία να υπολογίζεται τουλάχιστον σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (155 εκατ. μόνο για τις Porsches και Lamborghini), σύμφωνα με εκτίμηση ενός συμβούλου.

Από τη συνολική αξία περίπου 438 εκατομμυρίων δολαρίων των εμπορευμάτων στο Felicity Ace, ο όμιλος Russell δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκτιμά ότι υπάρχουν αυτοκίνητα αξίας 401 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Mitsui OSK Lines Ltd, η διαχειρίστρια εταιρεία του φορτηγού πλοίου, ανέφερε στον ιστότοπό της ότι δύο μεγάλα ρυμουλκά με πυροσβεστικό εξοπλισμό αναμένονταν να φτάσουν στο σημείο για επιπλέον συνδρομή. Δεν έχει επιβεβαιωθεί διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Ο Όμιλος Russell μοντελοποιεί τη συνολική αξία των οχημάτων επί του σκάφους, επομένως οι προβλέψεις απωλειών υποθέτουν ότι όλα τα οχήματα έχουν χαθεί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Ο σύμβουλος εκτιμά ότι εταιρείες αυτοκινήτων εκτός του ομίλου της VW μπορεί να έχουν χαθεί οχήματα αξίας περίπου 246 εκατομμυρίων δολαρίων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News