Αμερική: Στο στέκι των Friends ο Αλέξης Τσίπρας για καφεδάκι

Λίγες ώρες χαλάρωσης απόλαυσε ο πρωθυπουργός στη Νέα Υόρκη όπου έχει μεταβεί για την 73η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, επισκεπτόμενος το στούντιο με τα σκηνικά από τη θρυλική σειρά «friends».

Η αποκάλυψε έγινε από τη γνωστή  ιστοσελίδα tovatraxi.com που τονίζει ότι συνοδευόμενος από τον Νίκο Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε από παραγωγούς του NBC στα σκηνικά του «Central Perk», του καφέ όπου καθημερινά συναντιόνταν οι έξι φίλοι της γνωστής κωμικής σειράς.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ευδιάθετος, δηλώνοντας μάλιστα μεγάλος «φαν» της σειράς της δεκαετίας του ’90, από την οποία όπως είπε δεν έχανε επεισόδιο, ακόμα και κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε από Αμερικανό δημοσιογράφο με ποιον χαρακτήρα «ταυτίζεται» πιο πολύ, ο πρωθυπουργός απάντησε γελώντας «τον Τζόι» καθώς, όπως είπε, ενώ δεν είχε ποτέ χρήματα και αναγκαζόταν να δανείζεται, ήταν πάντα «χαλαρός και αισιόδοξος».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να τον μιμηθεί, λέγοντας την γνωστή ατάκα «how you doin’?» στην εκπρόσωπο του NBC που τους ξεναγούσε.

Λίγο αργότερα ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και τα σκηνικά του «διαμερίσματος της Μόνικα», όπου διαδραματιζόταν μεγάλο μέρος της σειράς, όπου πάλι με περιπαικτική διάθεση εκμυστηρεύτηκε ότι η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα «έχει λίγο Μόνικα μέσα της.»

Τέλος, ο πρωθυπουργός κοίταξε και από το -γνωστό σε όλους πλέον- παράθυρο του διαμερίσματος, από το οποίο τα «Φιλαράκια» έβλεπαν τον θρυλικό γυμνό άνδρα, τον «ugly naked guy». Συμπτωματικά μάλιστα εκείνη τη στιγμή περνούσε από μπροστά ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκαλώντας θυμηδία στους παριστάμενους.