Αμοργός: Ενημέρωση για προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης

Κυκλάδες - Αμοργός

Και στην Αμοργό είχαμε "επιχείρηση τηλεφωνικής εξαπάτησης" με δόλωμα την Ουκρανία και την πολεμική κρίση..  

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του Δήμου Αμοργού, όταν και έγινε γνωστό ότι πρόσφατα Δημοτης Αμοργού έπεσε θέμα τηλεφωνικής εξαπάτησης με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Ο δράστης προσέγγισε τηλεφωνικά επιχειρηματία του νησιού συστήνοντας  ως γνώριμο πρόσωπα (σ.σ. φαρμακοποιός) της τοπικής κοινωνίας και προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε παραγγελία προϊόντων με σκοπό την αποστολή τους στην Ουκρανία προσπάθησε να την εξαπατήσει ώστε να της αποσπάσει χρήματα..   Και το ευχάριστο στην ιστορία είναι ότι απέτυχε να πείσει την επιχειρηματία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε μέσω ανάρτησης στα social media τι έχει συμβεί.. 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Αμοργού 

Νέο περιστατικό τηλεφωνικής  εξαπάτησης συμπατριώτισσας  μας συνέβη χθές με σκοπό την απόσπαση χρημάτων και για αυτό το λόγο εφιστούμε την προσοχή όλων των κατοίκων της Aμοργού στις κλήσεις που δέχονται.

Συγκεκριμένα, ο δράστης προσέγγισε τηλεφωνικά επιχειρηματία του νησιού συστήνοντας  ως γνώριμο πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας (Η κλήση πραγματοποιήθηκε από τον παρακάτω αριθμό 6946154290) και προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να προχωρήσει  σε παραγγελία προϊόντων με σκοπό την αποστολή τους στην Ουκρανία προσπάθησε να την εξαπατήσει ζητώντας της τον  αριθμό κάρτας για την μεταφορά χρημάτων .

Παρακαλούνται οι πολίτες να μη δίνουν προσωπικά τους δεδομένα και στοιχεία πρόσβασης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ούτε να καταθέτουν χρήματα, αλλά να ενημερώνουν άμεσα την αρμόδια αστυνομική αρχή.

Οι δράστες συνηθίζουν να παρουσιάζονται ως γνώριμα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και για αυτό το λόγο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News