Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑντί για τον Μπεν βρήκαν ρωμαϊκούς τάφους 2.000 ετών (!!!)

Αντί για τον Μπεν βρήκαν ρωμαϊκούς τάφους 2.000 ετών (!!!)

|

Σοκ για τους ερευνητές της υπόθεσης Μπεν στην Κω… Οπως αναφέρει η «Mirrοr», ανακαλύφθηκαν τέσσερις ή πέντε ρωμαϊκοί τάφοι έως 2.000 ετών και πλέον οι βρετανικές αρχές αναμένουν την έγκριση των ελληνικών αρχών για να συνεχίσουν τις έρευνες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες σε εκείνο το σημείο.

Σε ένα αρχαίο νεκροταφείο «έπεσαν» οι ερευνητές που ασχολούνται με την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Μπεν.

Σύμφωνα με την «Μirror», οι αρχαίοι τάφοι πιθανολογείται ότι είναι τουλάχιστον 2.000 έτη και οι βρετανοί ερευνητές θα πρέπει πλέον να πάρουν εκ νέου «πράσινο φως» από τις αρμόδιες αρχές για να συνεχίσουν τις έρευνες. Οι τάφοι που περιλαμβάνει το αρχαίο νεκροταφείο, εκτιμάται ότι είναι ρωμαϊκοί και καλύπτουν χρονική περίοδο μεταξύ 1.500 και 2.000 ετών.

Σύμφωνα με τον Τζον Κάσινς, έχει ενημερωθεί η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία έχει δώσει εντολή να σταματήσουν οι έρευνες για τον Μπεν, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκονται οι αρχαίοι τάφοι.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές εστίασαν σήμερα και σε ένα πηγάδι που βρίσκεται εντός της επίμαχης έκτασης όπου είναι και το σπίτι των παππούδων του μικρού αγοριού.

Οι έρευνες στο πηγάδι έγιναν για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει ανθρώπινο ίχνος μέσα σε αυτό, σε περίπτωση που κάποιος είχε πετάξει εκεί το μικρό αγόρι…

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν οι ερευνητές

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μέτρα μακριά από την ελιά που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από το οποίο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνές τους οι αστυνομικοί από την Βρετανία.

Σύμφωνα με την Mirror, τα ίχνη εντοπίστηκαν στα δείγματα χώματος που έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Βρετανίας, με τους επιστήμονες να μην είναι σε θέση προς το παρόν να εξακριβώσουν αν είναι ανθρώπινα ή προέρχονται από κάποιο ζώο που πέθανε εκεί.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των ερευνών, Τζον Κάζινς, είπε το πρωί της Πέμπτης: «Τώρα εργαζόμαστε σε αυτή την περιοχή που βρήκαμε ίχνη αποσύνθεσης. Οι επιστήμονες που συνεργάζονται μαζί μας δεν είναι ακόμα σε θέση να προσδιορίσουν τι είναι», συμπληρώνοντας ότι είναι πολύ ικανοποιημένος με την πορεία των ερευνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουν ενδείξεις αποσύνθεσης κατά τη διάρκεια των ερευνών, καθώς σε άλλα δείγματα βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από σκυλιά, μια νυχτερίδα και ανθρώπινα απορρίμματα.

Η φωτογραφία – ντοκουμέντο που άνοιξε νέο κύκλο ερευνών

Έχοντας ως στοιχείο μία φωτογραφία που τράβηξε το 1991 ένας Βρετανός δημοσιογράφος που βρέθηκε στο νησί της Κω, όταν δημοσιοποιήθηκε η εξαφάνιση του μικρού Μπεν, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν διαφορές με το σημερινό τοπίο στην περιοχή «Ηρακλής». Αυτό που μέχρι στιγμής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τους και είναι εκεί που έχουν εστιάσει τις έρευνές τους, είναι ένα δέντρο, το οποίο φαίνεται ότι φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» ανέφερε στη Daily Mirror ο Τζον Κάζινς, ο επικεφαλής των ερευνών.

Σε εκείνο το δέντρο επικεντρώνουν τις έρευνές τους τώρα οι Βρετανοί αστυνομικοί, αφού τα οστά που βρέθηκαν ανήκουν σε ζώα, όπως έχει προαναφερθεί, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών τους Εργαστηρίων για ένα κομμάτι ύφασμα που βρήκαν για το οποίο όμως οι Έλληνες αστυνομικοί εκφράζουν την έντονη δυσπιστία τους για το κατά πόσο θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Μπεν αφού μετά από 25 χρόνια είναι σχεδόν αδύνατο να μην είχε αλλοιωθεί εντελώς.

Με πληροφορίες από το Newsbomb.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες