Απάντηση: ο κος Αυγενάκης έχει πληρώσει την κλήση των 80 ευρώ

Νωρίτερα σήμερα είχαμε αναφέρει ότι υπάρχουν βουλευτές (νυν και πρώην) αλλά και πρώην πρωθυπουργός όπου με βάση δημοσίευμα εφημερίδας (βλ Έθνος) δεν έχουν πληρώσει κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί από τον Δήμο Αθηναίων… Το σχετικό δημοσίευμα όπως ήταν λογικό ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο και έχει γίνει η σχετική αναπαραγωγή… Ανάμεσά στους βουλευτές που …ξέχασαν να πληρώσουν και ο βουλευτής Ηρακλείου κος Λευτέρης Αυγενάκης για κλήσεις ύψους 80 ευρώ.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί μας το πολιτικό γραφείο του γραμματέα Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, επισημάνθηκε ότι λανθασμένα συγκαταλέγεται το όνομα του κ. Αυγενάκη στη λίστα που αναδημοσιεύσαμε των δέκα βουλευτών που δεν έχουν πληρώσει κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας για παράνομη στάθμευση.

Το εν λόγω δημοσίευμα, ανέφερε ανάμεσα στα άλλα «Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν αποστείλει αιτήματα απαλλαγής από τα πρόστιμα, αξιώνοντας από τον Δήμο να τα βεβαιώσει στους βουλευτές που είχαν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως και έγινε τελικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, επισήμανε πως στη «μαύρη λίστα» περιλαμβάνεται η μισή Βουλή». Αναλυτικά, σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, οι βουλευτές που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι οι εξής:

– Πέμυ Ζούνη (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Πρόστιμο 80 ευρώ

– Λευτέρης Αυγενάκης (ΝΔ): 80 ευρώ

– Λευτέρης Χρυσανθακόπουλος (πρώην βουλευτής ΛΑΟΣ): 150 ευρώ

– Κώστας Κουκοδήμος (πρώην βουλευτής ΝΔ): 80 ευρώ

– Κώστας Καρτάλης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 180 ευρώ

– Ανδρέας Λυκουρέντζος (πρώην βουλευτής ΝΔ): 140 ευρώ

– Ρόδη Κράτσα (πρώην ευρωβουλευτής ΝΔ): 80 ευρώ

– Άντζελα Γκερέκου (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 120 ευρώ

– Παναγιώτης Δημητρακόπουλος (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ): 120 ευρώ

– Άννα Καραμανλή (βουλευτής ΝΔ): 20 ευρώ

Όπως μάς ενημέρωσαν από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή, στέλνοντάς μας και το αποδεικτικό πληρωμής της κλήσης των 80 ευρώ, ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε πληρώσει το πρόστιμο και είχε εξοφλήσει την οφειλή του από τις 20 Σεπτεμβρίου 2017, δύο ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί η λίστα. Οπότε, ως οφείλουμε, δημοσιοποιούμε το γεγονός ότι ο κ. Αυγενάκης εξόφλησε την οφειλή του. Η απόδειξη πληρωμής της κλήσης βρίσκεται και στην κατοχή μας, ως αντίγραφο, ωστόσο επειδή περιέχει προσωπικά στοιχεία, δεν θα τη δημοσιεύσουμε, αλλά την κρατάμε στο αρχείο μας για κάθε ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News