Απίστευτο: Αγοράκι 3 ετών παραλίγο να πεθάνει από φόλα (!!!)

Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η κίνησή τους να πετούν φόλες σε σκυλιά δεν είναι η λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων…. Και δεν είναι λύση γιατί αφενός δολοφονείς αθώα ζώα, αφετέρου μπορεί να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες. Και όταν εννοούμε «παράπλευρες» μιλάμε για μικρά παιδιά που παίζοντας ανέμελα ενδεχομένως να έρθουν σε επαφή με φαγητό το οποίο βρίσκεται εκτεθειμένο… Και μία τέτοια ιστορία αναδείχτηκε μέσω της εφημερίδας «Συνείδηση», του Νομού Αιτωλοακαρνανίας όπου ένας περαστικός στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα…

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ  

Παραλίγο τραγωδία στο Αγρίνιο, με ένα αγοράκι μόλις 3 ετών, να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του από φόλα. Το θέμα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Συνείδηση» που φιλοξενεί τις δηλώσεις του άντρα που έσωσε το αγοράκι. Ο κύριος Τάσος Χασαπάκης, ήταν εκείνος που κατάλαβε έγκαιρα τι ήταν αυτό που πήγαινε να φάει το παιδί. Δηλητηριασμένα λουκάνικα που κάποιος ανεγκέφαλος είχε σκορπίσει στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) για να σκοτώσει αδέσποτα ζώα.

Όπως κατήγγειλε, προ ημερών είχε ξεκινήσει για την καθιερωμένη του βόλτα με το σκυλί του στην πόλη. Φτάνει λοιπόν στην πλατεία Παναγοπούλου και αντιλαμβάνεται ότι ένα αγοράκι, περίπου τριών ετών, που είχε διαφύγει της προσοχής των γονιών του, έχει βρει κάτι στο γκαζόν (στο σημείο που μας δείχνει στη φωτογραφία) και προσπαθεί να το φάει. Σπεύδει άμεσα στο σημείο και βλέπει μικρά λουκάνικα με δηλητήριο, που προφανώς προορίζονταν από ανεγκέφαλο που τα είχε αφήσει εκεί, για κάποιο τετράποδο.

Ευτυχώς η παρέμβαση του κ. Χασαπάκη ήταν άμεση και γλίτωσε το αγοράκι από τα χειρότερα! Μάλιστα ενημέρωσε σχετικά για το συμβάν και την τοπική αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό. Η κατάσταση λοιπόν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη αφού πλέον κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές από τις φόλες.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προγραμματίστηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με επίκεντρο τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην οποία θα λάβουν μέρος, μέλη των Φιλοζωικών Οργανώσεων Αγρινίου, Μεσολογγίου, Πάτρας και Ερατεινής Φωκίδας, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δράση στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: sinidisi.gr