Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΑποσύρθηκε η τροπολογία για τα ...στρατόπεδα των αδέσποτων

Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα …στρατόπεδα των αδέσποτων

|

Αποσύρθηκε, μετά τις αντιδράσεις, η τροπολογία για τα αδέσποτα – Οι φιλοζωικές οργανώσεις κατήγγειλαν πως τα αδέσποτα θα κλείνονταν μαζικά σε «στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Την απόσυρση της τροπολογίας που προκάλεσε την οργή των φιλοζωικών οργανώσεων σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ανακοίνωσε πριν από λίγο από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος. Όπως κατήγγειλαν οι φιλοζωικές οργανώσεις οι προωθούμενες αλλαγές χρήσης γης για τα κυνοκομεία νομιμοποιεί εμμέσως τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων και στοχοποιεί φιλοζωικά σωματεία. Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο πάντως, η τροπολογία θα επανέλθει μετά από διαβούλευση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Την τροπολογία είχε κατάθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ ιάννης Τσιρώνης σε άσχετο σχέδιο νόμου και αφορούσε στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις. Οπως αναφέρονταν στην αιτιολογική έκθεση, σκοπό της διάταξης αποτελεί η περίθαλψη και η μείωση των αδέσποτων ζώων, γιατί «με τη θέσπιση της ρύθμισης επιτρέπεται σε δασικές εκτάσεις, σε δημόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις (…) η εγκατάσταση και λειτουργία κέντρων περίθαλψης και διαμονής σε κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας».

Αντιδράσεις υπήρξαν και για αναφορά στην τροπολογία ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι «η παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία». Στην ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την τροπολογία που αποσύρθηκε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Animal Action έκαναν λόγο για για «φωτογραφική» τροπολογία που «δείχνει» τις εγκαταστάσεις του «Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων» (ΔΙΚΕΠΑΖ).

«Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Ελλάδος. «Ψηφίζεται ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο… » «Ψηφίζεται αύριο (σ.σ.: σήμερα Πέμπτη) στην Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που “υπογράφει” την καταδίκη των αδέσποτων ζώων» σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται:

 «Ψηφίζεται νύχτα, ύπουλα και σκόπιμα από άλλο υπουργείο, το υπουργείο Περιβάλλοντος (…).

Μια επαίσχυντη τροπολογία που επιτρέπει την λειτουργία χώρων μόνιμης διαμονής αδέσποτων ζώων σε βραχώδεις εκτάσεις και σε δάση με σκοπό να τα προστατέψουν από τα παράνομα σωματεία και τους ιδιώτες!!!

Ποτέ μέσα σε τόσες λίγες λέξεις δεν συμπεριελήφθη κάτι τόσο εφιαλτικό για τα ζώα.

Η καταδίκη τους.

Ρητορικά θα τους ρωτήσουμε, αν συναισθάνονται τι ακριβώς ψηφίζουν :

Αν συνειδητοποιούν, ότι δημιουργούν χώρους εξορίας των ζώων εν έτει 2017 σε μια ευρωπαϊκή χώρα!

Αν συνειδητοποιούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που ανερυθρίαστα ψηφίζουν αύριο (σήμερα).

Πρόκειται για μια παράνομη τροπολογία, αντιφατική, αναποτελεσματική, κακογραμμένη και δυσφημιστική για τους φορείς της μέχρι τώρα άσκησης της αρμοδιότητας διαχείρισης των ζώων, δημιουργεί σύγχυση στον εφαρμοστή του νόμου και ως εκ τούτου αντισυνταγματική.

Τους καλούμε να αποσύρουν την τροπολογία αυτή της ντροπής».

 «Εντελώς απαράδεκτη»

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας και της Animal Action αναφέρει: «Είναι εντελώς απαράδεκτη η τροπολογία με σκοπό δήθεν ‘‘περίθαλψη και μείωση των αδέσποτων ζώων’’, που αποτελεί αντικείμενο του Σχεδίου Νόμου (του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), το οποίο ακόμη περιμένουμε να τεθεί σε διαβούλευση.

Πρώτον, με προσθήκη (εκπρόθεσμη τροπολογία που, παραδόξως, υπογράφουν τέσσερις υπουργοί) της τελευταίας στιγμής σε άσχετο σχέδιο νόμου (30 ώρες πριν τη συζήτησή του στην Ολομέλεια), τίθεται ξαφνικά ζήτημα ‘‘εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρων περίθαλψης και διαμονής κάθε είδους αδέσποτων ζώων με σκοπό τον περιορισμό της παράνομης μεταχείρισης αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία αλλά και την προστασία της δημόσιας υγείας’’. Η τροπολογία αυτή υπογράφεται από τον αρμόδιο υπουργό κ. Ι. Τσιρώνη, που οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί αναφερόμενος σε ‘‘παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία’’.

Δεύτερον, δεν υπάρχουν στην ισχύουσα νομοθεσία οι όροι ‘‘κέντρα περίθαλψης’’ και ‘‘κέντρα διαμονής’’ αδέσποτων ζώων και επομένως είναι τουλάχιστον παράλογο, με την επίμαχη τροπολογία, να επιτρέπονται εγκαταστάσεις αρρύθμιστες από το Νόμο. Διερωτόμαστε εάν η τροπολογία φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις του ‘‘Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ)’’. Ολα αυτά, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της δασικής προστασίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες