Αστυπάλαια - Μητσοτάκης: Το παράπονο της 93χρονης Μαρούλας

Μαρούλα

Σε ρυθμό πράσινης επανάστασης κινείται το μικρό νησί του Αιγαίου που εκπέμπει σήματα προόδου σε όλο τον κόσμο και εξυμνείται από τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά δίκτυα που χύνουν μελάνι για το «πείραμα της Αστυπάλαιας».

«Μελλοντικό εργαστήρι της Ευρώπης για τη βιώσιμη κινητικότητα», «Ένα νησί του Αιγαίου γίνεται το μελλοντικό εργαστήριο για την απανθρακοποίηση στην Ευρώπη», «το πρώτο ενεργειακό πράσινο νησί της Μεσογείου», ορισμένα από τα κολακευτικά σχόλια στον ξένο Τύπο, στα οποία αποτυπώνεται η ουσία του φιλόδοξου εγχειρήματος.

Οι βάσεις μιας πολλά υποσχόμενης νέας πολιτικής τέθηκαν όταν παραδόθηκαν επισήμως στην Αστυπάλαια τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης.

Ο άνεμος της αισιοδοξίας «σάρωσε» το νησί, με τους κατοίκους να υποδέχονται με πολύ φιλική διάθεση τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Αστυπάλαια του 2021 φωτίζει το μέλλον της επόμενης γενιάς. «Ο σχεδιασμός μας είναι τολμηρός. Η Αστυπάλαια θα είναι η δοκιμαστική βάση για την πράσινη μετάβαση. Ενεργειακή αυτονομία, απολύτως τροφοδοτούμενη από τη φύση. Αυτό το όμορφο νησί αποτελεί κεντρικό πυλώνα αυτής της μετάβασης», δήλωσε.

Η συνάντηση και το παράπονο 

Κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια, όπου ξεναγήθηκε στη Χώρα, στο Κάστρο και στους ιστορικούς ανεμόμυλους, ξεχώρισε μια στιχομυθία με εμβολιασμένη ηλικιωμένη.

Σε μια περίοδο που οι εμβολιασμοί δίνουν αλλεπάλληλες ανάσες ελευθερίας και ξεκλειδώνουν την πόρτα προς την ομαλότητα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του προς την 93χρονη Μαρούλα Σακελλαρίδου.

Συνεχάρη την ηλικιωμένη, μια από τις χαρακτηριστικές φιγούρες του νησιού, αφότου τη ρώτησε εάν έχει κάνει το εμβόλιο. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι οι πρεσβύτερης ηλικίας συμπολίτες που έχουν εκφράσει δυσπιστία απέναντι στα ενέσιμα σκευάσματα, στοιχείο που έχει αποτυπωθεί και στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όπου η Ελλάδα εμφανίζει χαμηλό ποσοστό στους εμβολιασμούς των άνω των 80 ετών.

Η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την 93χρονη διήρκεσε ώρα, καθώς ο πρωθυπουργός τη ρωτούσε για τη ζωή στο νησί. Εκείνη τον χαροποίησε ιδιαίτερα όταν έφτασε η στιγμή που είπε ότι έχει λάβει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. «Του είπα ότι έκανα και την δεύτερη δόση και χάρηκε πολύ» λέει στο protothema.gr η 93χρονη γυναίκα. «Του είπα ότι τον θαυμάζω, πως είναι τιμή που τον έχουμε εδώ. Όμως του είπα και το παράπονο μου. Ότι με τα μνημόνια μου έκοψαν μέρος από την σύνταξη χηρείας και έτσι δυσκόλεψε η ζωή μας. Μακάρι να μας ξανάρθει».

Πρόσωπο της φρουράς του πρωθυπουργού παρατήρησε ότι ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να συγκινείται καθώς μιλούσε με τη Μαρούλα η οποία πλησιάζει στα χρόνια που έζησε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στο μενού της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αστυπάλαια και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο από όπου ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νησιού για τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει.

«Τα πήγαμε εξαιρετικά. Είδα πάνω από 70% ποσοστά εμβολιασμού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ασχολίαστο δεν έμεινε και το γεύμα του κ.Μητσοτάκη στο απαράμιλλης ομορφιάς ξενοδοχείο Chrysalis Boutique Hotel, όπου πήρε γεύση από ιδιαίτερα θαλασσινά εδέσματα, στικ αστακού, μους φάβα με χταπόδι και κάπαρι και καρπάτσιο λαυράκι που ετοίμασε ο σεφ του ξενοδοχείου Μανώλης Σμυρναίος. Οι υπόλοιποι καλεσμένοι κεράστηκαν από τα χεράκια της κυρά Νίνας, μητέρας της πρώην Αντιδημάρχου, Μαρίας Καμπούρη που «τρέχει» την ξενοδοχειακή επιχείρηση. Το μενού περιλάμβανε από τα περίφημα μυζηθροπιτακια της, σπανακοπιτάκια, λαμπροπιτάκια, κιτρινοκούλουρα μέχρι και ξεροτήγανα.

Πηγή protothema.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News