Διακοπές με λεωφορείο – ξενοδοχείο

Αν μη τι άλλο οφείλουμε να υποκλιθούμε στην πρωτοτυπία της ιδέας… Δεκαέξι Γερμανοί τουρίστες σε μία προσπάθεια να δουν όσο γίνεται περισσότερα αξιοθέατα της Ελλάδας στο μικρότερο δυνατό κόστος κινούνται σε …έξι ρόδες. Όσες έχει δηλαδή το... κινητό ξενοδοχείο, το Hotelbus-Reisen, με το οποίο κάνουν τον γύρο της Ελλάδας (!!!) Πριν από λίγες ημέρες το τεράστιο όχημα βρέθηκε στα Ιωάννινα όπου μαγνήτισε τα βλέμματα των ντόπιων και των επισκεπτών, οι οποίοι το κοιτούσαν αποσβολωμένοι λόγω του εντυπωσιακού όγκου του. Το κινητό ξενοδοχείο επισκέφτηκε τα κυριότερα αξιοθέατα της ηπειρωτικής Ελλάδας, έμεινε στην πόλη μία ημέρα και στη συνέχεια αναχώρησε για την Κέρκυρα. Το εσωτερικό του κινητού ξενοδοχείου είναι άνετο και ευρύχωρο, λιτά διακοσμημένο και παρέχει τις ανέσεις που χρειάζεται κάποιος στις διακοπές του. Τα οκτώ δίκλινα δωμάτιά του μπορεί να μη μοιάζουν ακριβώς με αυτά ενός συνηθισμένου ξενοδοχείου, παρ' όλα αυτά έχουν όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς για μια άνετη διαμονή. Εκείνο που πραγματικά είναι εντυπωσιακό και λατρεύουν οι εκάστοτε επιβάτες του είναι τα διάφανα παράθυρα που τους επιτρέπουν την άμεση επαφή με τη φύση και τα μέρη από τα οποία περνούν κάθε φορά!

Επίσης, διαθέτει μια μικρή κουζίνα, γκαρνταρόμπα και μια μικρή τουαλέτα, η οποία -μεταξύ άλλων- διαθέτει και νιπτήρα. Το λεωφορείο κάνει στάσεις προκειμένου να θαυμάσουν οι τουρίστες τα αξιοθέατα, αλλά και για να γευματίσουν στο ύπαιθρο ή όπου αλλού θελήσουν να σταματήσουν, καθώς μπορούν να βγάλουν τραπεζάκια και να απολαύσουν το φαγητό που έχουν ετοιμάσει.

Από τις 16 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου το Hotelbus-Reisen θα κάνει νέα εξόρμηση με αφετηρία το Μόναχο και προορισμό αρχικά την Ιταλία, όπου οι ταξιδιώτες θα κάνουν tour στην παραθαλάσσια ανατολική πλευρά της χώρας κι έπειτα θα πάνε στην Κορσική. Στη συνέχεια θα πάνε στην Αγκόνα για να περάσουν στην Πάτρα.  Από εκεί θα πάνε στην Τήνο, έπειτα στη Μύκονο (Χώρα), κατόπιν στη Δήλο και ξανά στη Μύκονο (Ανω Μερά). Ακολουθεί η Πάρος (Μαράθι, Πίσω Λιβάδι, Νάουσα, Παροικιά, ενώ θα επισκεφτούν και την Εκατονταπυλιανή), σειρά θα πάρουν η Νάξος, η Σαντορίνη και έπειτα θα αναχωρήσουν για Πειραιά. Στη συνέχεια θα φτάσουν στους Δελφούς και από εκεί θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους. Η ίδια εκδρομή θα επαναληφθεί από τις 26 Αυγούστου έως τις 14 Σεπτεμβρίου και το κόστος της είναι 1.795 ευρώ ανά άτομο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News