"Διώξτε τους, Φοβάμαι, Πνίξτε τους"

Η πολιτισμένη Ευρώπη… Που μπροστά στο… φόβο των μεταναστών δεν διστάζει να διατάξει ακόμη και τον πνιγμό παιδιών… Καταγγελία που συγκλονίζει από τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κου Μουζάλα για την προτροπή του Βέλγου συναδέλφου του το μεσημέρι της Πέμπτης κι ενώ μερικές ώρες νωρίτερα στη Σάμο είχαμε ένα ακόμη ναυάγιο…  Τέσσερα μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια βρέθηκαν στη θάλασσα ανοιχτά της Σάμου κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και έχασαν τη ζωή τους. Στο ίδιο ναυάγιο έχασαν τη ζωή τους συνολικά 25 άνθρωποι. Ο συναγερμός στο Λιμενικό σήμανε το βράδυ της Τετάρτης όταν σε παραλία κοντά στο Κοκάρι της Σάμου εντοπίστηκε ένας άνδρας βρεγμένος καθώς μόλις είχε βγει από τη θάλασσα. Το μοναδικό που ήξερε να πει ο άνδρας στους λιμενικούς ήταν ότι επέβαινε σε λέμβο καθώς κατά τα λοιπά ήταν σε πλήρη σύγχυση αφού ούτε ήξερε τον αριθμό των επιβαινόντων ούτε και πού βρισκόταν. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι έρευνες από πλωτά σκάφη του λιμενικού και της Frontex που συνεχίζονται με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου.

Και πάμε στον κο Μουζάλα, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου του BBC για την βελγική πρόταση να δημιουργηθούν τεράστια στρατόπεδα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, απάντησε: «Ο Βέλγος (υπουργός) μας είπε να γυρίσουμε πίσω τους πρόσφυγες στην θάλασσα. Ο Βέλγος είπε ‘Παρανομείστε! Φοβάμαι! Δεν με νοιάζει αν θα τους πνίξετε! Θέλω να τους διώξετε!’», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Ευτυχώς κανένας από τους άλλους υπουργούς δεν το δέχτηκε».

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες, στις 23 Ιανουαρίου, η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που συμμετέχει πολύ συχνά σε διασώσεις στο Αιγαίο, είχε ανεβάσει στο Twitter μια φωτογραφία με παιδιά πρόσφυγες, που μόλις είχαν σωθεί, τυλιγμένα στις ειδικές θερμικές κουβέρτες. Τότε η οργάνωση έγραφε πως το 35% των προσφύγων είναι παιδιά και πως συχνά οι βάρκες της μοιάζουν με νηπιαγωγεία...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News