Δωδεκάνησα - Κάλυμνος: Θετικοί στον κορωνοϊό Δήμαρχος και Μητροπολίτης (!!!)

Η Κάλυμνος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας στο Νότιο Αιγαίο εδώ και σχεδόν δύο μήνες με συνεχόμενα κρούσματα… Συν τοις άλλοις έχουμε και την κόντρα Πολιτείας (Δήμος) – Εκκλησίας (Μητρόπολη) με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για το ποιος φέρει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην διασπορά της πανδημίας στο νησί…

Από αύριο, Δευτέρα 12 Απριλίου, ο Δήμος Καλύμνου μπαίνει για 8η εβδομάδα στο σκληρό Lockdown και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι …κεφαλές του νησιού νοσούν. Πρώτος εντοπίστηκε θετικός ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, είδηση που έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου (10/04) μέσω του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Κάλυμνος – Δύναμη Προοπτικής» όπου ανέφερε ότι ο Δήμαρχος σήμερα Σάββατο πρωί μετά από τεστ που έκανε  βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και θα μείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Επόμενος, σήμερα Κυριακή ο Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης. Το ανακοίνωσε ο ίδιος, σημειώνοντας στα social media «σας ενημερώνω ότι μετά από test που διενεργήθηκε σήμερα βρέθηκα θετικός στον COVID 19.Ως εκ τούτου και για τις μέρες που απαιτούνται θα απουσιάσω από τα καθήκοντά μου στο Λιμενικό Ταμείο, τηρώντας την υποχρεωτική καραντίνα».

Και τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και  Αστυπάλαιας κκ Παϊσιος. Όπως σημειώνεται «εντοπίστηκε θετικός σήμερα πρωί Κυριακής 11 Απριλίου 2021 μετά από τεστ που έκανε στα πλαίσια ιχνηλάτησης λόγω επαφής του με άτομο θετικό στον ιό».

Και να σημειώσουμε ότι από την αρχή Απριλίου στην Κάλυμνο έχουν εντοπιστεί 156 κρούσματα (μαζί με τα σημερινά) και μάλιστα πέντε ημέρες έχουμε περισσότερα από 20 κρούσματα (ρεκόρ τα 23 της περασμένης Πέμπτης 8 Απριλίου και λιγότερα, τέσσερα χθες Σάββατο 10 Απριλίου). Eπίσης έχουν ξεπεράσει τους 10 οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τμήμα covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου. Ενώ χρειάστηκε και μία αεροδιακομιδή ασθενούς.

Οπότε η 8η εβδομάδα μπαίνει με τις χειρότερες προοπτικές

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα kalymnos-news.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News