Δονούσα: Ο ...πολιτισμός έκανε δυναμική εμφάνιση στις Μικρές Κυκλάδες

Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να πούμε... Φτάνει πια... Καλός και άγιος ο πολιτισμός αλλά δεν πρέπει να μεταφέρει όλες τις καλές του συνήθειες και σε μικρότερα νησιά... Νησιά που παλεύουν με νύχια και δόντια καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να έχουν μία υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και προς τους επισκέπτες το καλοκαίρι ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους για να έρθουν και πάλι..

Οταν όμως έχουμε μια μικρή μερίδα που αρέσκεται να βανδαλίζει τα πάντα, στο όνομα (αλήθεια ποιανού πολιτισμού ή τρόπου ζωής;) τότε το "φτάνει πια" γίνεται κραυγή και καλό θα είνια να γιγαντωθεί παντού....  Με αφορμή λοιπόν τον βανδαλισμό ταμπέλας μονοπατιών στην Μεσσαριά (σ.σ. για να κατασκευαστεί κάποιοι πλήρωσαν και κάποιοι άλλοι έχασαν το χρόνο τους για να την παρουσιάσουν) έχουμε μία δυναμική αντίδραση από τα μέλη του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Ποσειδών" της Δονούσας...  

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δονούσας "Ποσειδών" αναφέρει: 

"Δυστυχώς η αστική συνήθεια του "ταγκαρίσματος" (το να αφήνεις την υπογραφή σου με σπρέυ ή μαρκαδόρο σε δημόσιο χώρο) έχει φτάσει και στη Δονούσα.

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε με θλίψη κάθε καλοκαίρι να βάφονται με σπρέυ μάντρες, ξερολιθιές, κάδοι απορριμάτων, δημόσια κτήρια, οι ταμπέλες του ΚΟΚ, το κοντέινερ της ανακύκλωσης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ο βανδαλισμός της κεντρικής ταμπέλας μονοπατιών που βρίσκεται στη Μεσσαριά (από όπου και η φωτό).

Σαν Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δονούσας δηλώνουμε ξεκάθαρα πως αυτές οι πράξεις μας προσβάλλουν και τις θεωρούμε πράξεις βαρβαρότητας. Όσοι δε προβαίνουν σε αυτές τις βαρβαρότητες είναι για εμάς πρόσωπα ανεπιθύμητα στο νησί μας και ενημερώνουμε από τώρα πως όποιος γίνει αντιληπτός να βάφει με σπρέυ ή μαρκαδόρο οτιδήποτε στη Δονούσα θα κινηθούμε νομικά εναντίον του.

Τα νησιά μας αποτελούν τόπους ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αυτή την ομορφιά καλούμαστε να διαφυλάξουμε και εμείς οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Όπως συμβαίνει χρόνια τώρα. Και για αυτό κόντρα στους νεοφερμένους βάνδαλους έχουμε να προτάξουμε τους δεκάδες εθελοντές που καθαρίζουν τα μονοπάτια, τους εκατοντάδες περιπατητές και φυσιολάτρες, όσους εκτιμούν και χαίρονται το κυκλαδίτικο τοπίο, όσους μας πιέζουν για περισσότερη ανακύκλωση και περισσότερη καθαριότητα, όσους επισκέπτονται το νησί μας με σεβασμό στους ανθρώπους και στο περιβάλλον του.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί φίλοι της Δονούσας και ευτυχώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία των παραθεριστών μας!"