Εχουμε ακόμη 38 δις ευρώ στο στρώμα

Αυτό το …στρώμα. Και οι πολίτες που επιλέγουν να κρατούν τα χρήματά τους μακριά από τις τράπεζες. Και καλά κάνουν. Αλλά δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να ασχολούνται μ΄ αυτά. Αντί να ψάξουν να βρουν τι γίνεται με τις περίφημες λίστες και τα όσα καλά γίνονται γύρω από την πολιτική, ασχολούνται με τα χρήματα που έχουν οι παππούδες στο στρώμα τους και δεν τα επιστρέφουν στις καλές …τράπεζες. Έλεος πια…

Διαβάστε το συγκεκριμένο άρθρο από την σημερινή έκδοση της ιστοσελίδας «το ΒΗΜΑ» που αναφέρει «Παρά την ανάκαμψη των καταθέσεων τους τελευταίους μήνες και την επιστροφή άνω των 2 δισ. ευρώ στις τράπεζες τον Αύγουστο, το σοκ που υπέστησαν οι Έλληνες από το κλείσιμο των τραπεζών το 2015 τους έχει γεμίσει ανασφάλεια.

Επιχειρηματίες και νοικοκυριά κρατούν ακόμη σε θυρίδες, στρώματα, κρυψώνες και πορτοφόλια συνολικά 38 δις. ευρώ σε μετρητά.

Το ποσό είναι 18 δισ. ευρώ παραπάνω από το όριο των 20 δισ. ευρώ που απαιτείται για τις ανάγκες των καθημερινών συναλλαγών στην οικονομίας μας, όπως το προσδιορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Δυσκολεύει τις αποφάσεις για ολική άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, η οποία δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2018.

Ενθαρρυντικό είναι μόνο το γεγονός ότι το χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί έχει μειωθεί από την εποχή Βαρουφάκη, όταν λίγο πριν από την επιβολή των capital controls είχε εκτοξευθεί στο ύψος ρεκόρ των 50 δισ. ευρώ!»