Εκλογές 2019: Στα Γιάννενα ψήφισε ψηφοφόρος ετών 103 (!!)

Οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σήμερα από το πρωί  για την εκλογή των αντιπροσώπων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κάποιες φορές, είναι αυτοί που κλέβουν την παράσταση από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους υποψήφιους των κομμάτων. 

Στο Ναύπλιο, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, δύο φίλοι πήγαν να ψηφίσουν καβάλα στα αγαπημένα τους άλογα. 

Στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση από τον υποψήφιο δήμαρχο Π. Ψωμιάδη, όταν πήγε να ψηφίσει, έκλεψε ο Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη,

Φωτογραφία: seleo.gr

Σύμφωνα με το patrisnews, ένα πρόχειρο «εκλογικό κέντρο» στήθηκε στο αίθριο του δημοτικού σχολείου στον Σταφιδόκαμπο του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, λόγω ακαταλληλότητας του σχολείου.

 

Στο Ναύπλιο,  ο Ιερέας π. Κυριακός, «με την αράδα του» ψήφισε στο εκλογικό του τμήμα και πόζαρε υπερήφανος στον φωτογραφικό φακό.

Ο Βασίλης Κικίλιας μπήκε στο παραβάν για να ψηφίσει αλλά δεν μπορούσε να… κρυφτεί. Το κεφάλι του «περίσσευε» λόγω ύψους, γεγονός που σχολιάστηκε με γέλια. Ο ίδιος ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο Twitter. Και όπως δήλωσε "με αισιοδοξία και χαμόγελο πάμε ως τιμ δυνατά"  Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόταν από τη μέλλουσα σύζυγό του Τζένη Μπαλατσινού.

View image on Twitter

Μία από τους μεγαλύτερους σε ηλικία ψηφοφόρους της χώρας που προσήλθε στην κάλπη των σημερινών εκλογών στα Γιάννενα. Στα 103 της χρόνια η κ. Ιουλία Κατσαδήμα πήγε να ψηφίσει και τους άφησε όλους άφωνους. 

Φωτογραφία: epiruspost.gr

Πάντως πολλοί είναι αυτοί που επέλεξαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Ενδεικτικό παράδειγμα οι ψηφοφόροι στην Κρήτη που κατέκλυσαν τις παραλίες του νησιού.

Ορισμένοι από αυτούς επέλεξαν να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος ενώ άλλοι «ψήφισαν» αρχικά παραλία και θα ρίξουν την ψήφο τους αφού δροσιστούν.

Ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων φαίνεται μάλιστα πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον υψηλό αριθμό ψηφοφόρων που προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα και επέλεξαν επί τη ευκαιρία να ρίξουν και μια βουτιά. 

Με πληροφορίες από την εφημεριδα "Καθημερινή"