Εκπαιδευτικός σε κατάσταση αμόκ κλείδωσε τα παιδιά στη τάξη

Ένα αδιανόητο περιστατικό έλαβε χώρα στο δημοτικό σχολείο της Αλεξανδρούπολης, όταν δάσκαλος -σε κατάσταση αμόκ- κλείδωσε τους μαθητές του στην τάξη, άρχισε να τους πετά βιβλία, να αναποδογυρίζει θρανία και να τους βρίζει.

Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα e-evros.gr «Δάσκαλος ξένης γλώσσας του σχολείου κλείδωσε ολόκληρη την πέμπτη τάξη μέσα στην αίθουσα, άρχισε να πετά πράγματα και να καταφέρεται με άσχημους χαρακτηρισμούς στα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν έβγαλε έξω από την αίθουσα ένα μαθητή κι έπειτα τον φίλο και συμμαθητή του, διότι "τόλμησε" να αναζητήσει τον πρώτο.

Έπειτα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο "εκπαιδευτικός" κλείδωσε την πόρτα της αίθουσας, με τα υπόλοιπα παιδιά μέσα σε αυτή, τράβηξε από τις μπλούζες τρεις μαθήτριες και πέταξε μια τσάντα προς το μέρος τους.

Το "σόου" όμως δεν σταμάτησε εδώ. Κατευθύνθηκε προς άλλο μαθητή του άρπαξε την τσάντα και το κολατσιό του και τα πέταξε στο πάτωμα.

Άναυδοι οι μαθητές τον άκουγαν να φωνάζει σε συμμαθήτριά τους "Δε θέλω να σε βλέπω, θα σε πετάξω από το παράθυρο", ενώ σε άλλη αφού της τόνισε πως θα την εκφωνεί χαζοχαρούμενη πέταξε τα χρήματά της.

Σοκαρισμένοι οι μαθητές έβλεπαν τον δάσκαλό τους να ωρύεται λέγοντάς τους πως "δεν θέλει να ξαναδεί αυτή την τάξη αλλά ούτε και τους γονείς των παιδιών, διότι είναι ανάγωγοι όπως και τα ίδια".

Η μαθήτρια που της είχε πετάξει τα χρήματά της απευθύνθηκε την ώρα του διαλείμματος στη διεύθυνση του σχολείου ώστε να μπορέσει να αγοράσει το κολατσιό της.

Μετά από όλα αυτά κινητοποιήθηκε η διεύθυνση του σχολείου, συνεδρίασε και απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου ο δράστης να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη».

Όπως κι έγινε… με τη διευθύντρια του σχολείου να καταθέτει μήνυση εις βάρος του εκπαιδευτικού στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ο 43χρονος, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τη διεύθυνση του σχολείου και γονείς με περιστατικά ανάρμοστης για την ιδιότητά του συμπεριφοράς, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην εισαγγελία όπου αρχικά του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, ωστόσο μετά την άσκηση έφεσης από τον συνήγορό του, η εισαγγελέας διέταξε την άμεση ψυχιατρική εξέταση-αξιολόγησή του.