Εκτακτο... Ξεκινούν άμεσα αλκοτέστ και στους πεζούς ενόψει Χριστουγέννων

Με δίδυμο γυναικών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λογικό είναι να διαβάσουμε ειδήσεις όπως αυτή καθότι υπάρχει και η σχετική ευαισθησία και μπράβο στα … κορίτσια μας, την Ολγα και την Κατερίνα που ανέλαβαν δράση. Αναφερόμαστε στην είδηση που μετέδωσε πρώτο tovatraxi.com και μιλάει για την «διενέργεια αλκοτέστ σε πεζούς έξω από μπαρ της Αθήνας ξεκινάει τις αμέσως επόμενες μέρες η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των Χριστουγέννων».

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος του, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η πρόληψη ατυχημάτων στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια της πόλης από θαμώνες που έχουν καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.

 «Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο άτομα που έχουν πιεί πολύ να πέφτουν πάνω σε άλλους θαμώνες με αποτέλεσμα να προκαλούνται ατυχήματα» δήλωσε ο υπεύθυνος της Αστυνομίας για το πρόγραμμα. «Με τα αλκοτεστ αυτά, στόχος μας είναι να μειώσουμε τον κίνδυνο, ειδικά σε πεζόδρομους και πεζοδρόμια του κέντρου όπου συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα.»

 «Επίσης υπάρχει και το πρόβλημα της κοινής ησυχίας, αφού συχνά πεζοί που έχουν πιεί πολύ τραγουδάνε δυνατά γυρίζοντας σπίτι, προκαλώντας ενόχληση στους κατοίκους της περιοχής» πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι προς το παρόν δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους έχουν υπερβεί το όριο, και απλά θα καλείται ταξί για να τους μεταφέρει σπίτι τους.

Ωστόσο, όπως λένε, δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο μέλλον, όπως χρηματικά πρόστιμα ή κατάσχεση του κινητού, ώστε να μην πραγματοποιούν μεθυσμένα τηλεφωνήματα σε πρώην που μπορεί να αποβούν μοιραία.