Ελα Γιάνη ... ευρώ

Ο συνήθως βλοσυρός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σπάνια χαμογελάει. Με το ύφος του και τον τρόπο του έχει το ρόλο του …κακού με την Ελλάδα να είναι ο αγαπημένος του στόχος. Και παρά το γεγονός ότι επιχείρησε στην τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη να βγάλει τον …γλυκό του εαυτό, αυτό δεν πέτυχε. Αντίθετα, ήταν για μία ακόμη φορά ειρωνικός απέναντι στον συνάδελφό του Γιάνη Βαρουφάκη και τους Έλληνες πολίτες.

Τι  συνέβη; Η τηλεοπτική εκπομπή «Logo» του ZDF έστειλε την 10χρονη Ρίκε στο γραφείο του σε ρόλο δημοσιογράφου για να μάθει πως κινείται ένας υπουργός οικονομικών στα πλαίσια των συζητήσεων του με τους ομολόγους του στη διάρκεια των συνεδριάσεων… Ο Σόιμπλε ανέφερε ότι μιλάνε για ουκ ολίγα θέματα, όχι μόνο οικονομικά φέρνοντας ως παράδειγμα τις συζητήσεις που κάνει με τον ισπανό ομόλογό του για το ποδόσφαιρο.

Όμως, η 10χρονη Ρίκε του έθεσε ερώτημα και για την Ελλάδα ενώ του πρόσφερε και σοκολατένια ευρώ για να τον ευχαριστήσει…

Ο κ. Σόιμπλε.. άρπαξε την ευκαιρία και έστειλε το μήνυμά του που θεωρήθηκε …γλυκό αλλά σίγουρα δεν είναι καθότι έχει αρκετή δόση ειρωνείας. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild που δεν θα άφηνε το…. δώρο να περάσει ανεκμετάλλευτο , υποσχέθηκε στην 10χρονη ότι θα τα δώσει στον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη σαν «τροφή παρηγοριάς…»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News