Ελα στο κατηχητικό και κέρδισε ...tablet

Είναι αλήθεια ότι έχουμε μπει στην ψηφιακή εποχή και πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Κι αυτό ισχύει για όλους… Ακόμη και για την Εκκλησία. Οπότε, γιατί προκάλεσε εντύπωση το δημοσίευμα από την Πάτρα που ανέφερε ότι ιερέας βρήκε έναν έξυπνο τρόπο για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ώστε να έρθουν πιο κοντά στην εκκλησία και να παρακολουθήσουν το κατηχητικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patranews.gr, ο ιερέας της περιοχής Ταραμπούρα Πάτρας αποφάσισε να κληρώσει ένα tablet, ως έπαθλο για τα παιδιά που πηγαίνουν στο Κατηχητικό και δεν κάνουν απουσίες.

 «...Όσα παιδιά έλθουν στο Κατηχητικό και δεν κάνουν πολλές απουσίες, στο τέλος θα μπουν σε κλήρωση για ένα tablet», είπε ο ιερέα αφήνοντας άναυδους τους πιστούς. Και μπορεί τα παιδιά να ενθουσιάστηκαν αφού δεν είχαν μάθει στις εικονίτσες και τα ημερολόγια όπως οι γονείς τους όταν πήγαιναν στο κατηχητικό, αλλά οι μεγαλύτεροι ενοχλήθηκαν από τον τρόπο προσέγγισης που τον θεώρησαν έξω από τα συνηθισμένα… Όμως, η τεχνολογία πλέον αποτελεί .. όπλο και της Εκκλησίας οπότε είναι λογικό να γίνει μία τέτοια προσέγγιση απλά ενόχλησε ενδεχομένως αυτό το από άμβωνος. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News