Ελλάδα - Αττική Οδός: Κι όμως ακόμη να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί (!!!)

Απίστευτο... Οτι κι εάν πει κανείς είναι λίγο. Μόνο ντροπή πρέπει να νιώθουμε ως Ελληνες για αυτό που συνέβη χθες στην Αττική Οδό. Και το χειρότερο είναι ότι οι αρμόδιοι θα ... ξεφύγουν με ένα συγνώμη. Μα είναι δυνατόν;  

Εικόνες χάους προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία «Ελπίδα»με τον πιο σύγχρονο δρόμο, την Αττική Οδό να αποκλείεται και να εγκλωβίζονται εκεί εκατοντάδες οδηγοί.

Εικόνες ντροπής, με περίπου 5000 ανθρώπους εγκλωβισμένους στα αυτοκίνητά τους, στο κρύο, για ατελείωτες ώρες.

kinisi.jpg

Από χθες το βράδυ στη «μάχη» για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από την Αττική Οδό ρίχτηκε και ο στρατός, ο οποίος συνδράμει παράλληλα και για να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, μαζί με το ΕΚΑΜ ,έπειτα από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Επίσης, ήδη από πιο νωρίς χθες, μάχη με το χρόνο έδιναν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του iefimerida.gr, αρκετοί πολίτες μεταφέρθηκαν στα σπίτια τους και από άνδρες της ΟΠΚΕ.

 

 

Οι εγκλωβισμένοι οδηγούνται από το βράδυ σε έξι σημεία, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Πεντέλης, Μαραθώνος, Κάντζα και Παιανία, όπου τους υποδέχονται αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τους οδηγούν σε λεωφορεία, τα οποία τους μεταφέρουν σε ασφαλή σημεία για περίθαλψη και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο Στρατός έχει φτάσει σε όλα τα σημεία και προσεγγίζουν σταδιακά κι άλλοι ακόμη περισσότεροι σε αριθμό, κάτι που γινόταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

 

Ο στρατός μοίραζε τρόφιμα, νερά, κουβέρτες και με εντολές της Αστυνομίας οδηγούν τον κόσμο (όσους θέλουν) εκεί που τους λένε η ΓΓΠΠ και η Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί ήταν οι άνθρωποι που μέσα στην απόγνωσή τους παράτησαν τα οχήματά τους στην Αττική Οδό και μεταφέρθηκαν είτε στα σπίτια τους, είτε σε κάποιο άλλο κατάλυμα.

 

 

 

Η κυβέρνηση επέρριψε ευθύνες για τις σκηνές απείρου κάλλους στην εταιρεία, με την Αττική Οδό από την πλευρά της να ζητά συγνώμη για την κατάσταση.

Με εικόνες από τη σελίδα Protothema.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News