Ελλάδα - Εκλογές 2019: Δικαστικοί αντιπρόσωποι Βενιζέλος, Αχτσιόγλου και ... Καραμανλής

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αρμόδιο για τις κληρώσεις των δικαστικών αντιπροσώπων Α1 Τμήματα του Αρείου Πάγου για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ειδικότερα, από παραδρομή ορισμένων Δικηγορικών Συλλόγων, κατά τη σύνταξη των οικείων καταλόγων των μελών τους, συμπεριελήφθησαν και ονόματα εν ενεργεία πολιτικών (υπουργών και βουλευτών), οι οποίοι έχουν αναστείλει τη δικηγορική ιδιότητά τους εκ του νόμου.

Έτσι, κληρωθηκαν και διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Καραμανλής, ο Νίκος Δένδιας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και η Έφη Αχτσιόγλου. Που τοποθετήθηκαν; Η κα Αχτσιόγλου στην Μενεμένη της Θεσσαλονίκης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωματικός στην Πιερία,  ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος τον οποίο στέλνουν στον Λαγκαδά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος εκλήθη στην Κέρκυρα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς που διορίστηκε στον δήμο Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ των κληθέντων είναι και ο... βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης! Μάλιστα, ο ίδιος σχολίαζε ότι αυτό του συμβαίνει πρώτη φορά από το 2003 που εκλέγεται, συνεχώς, βουλευτής στην Α Θεσσαλονίκης! 

Το λάθος δε, έγινε αντιληπτό όταν οι υπεύθυνοι των αντίστοιχων γραφείων των πολιτικών παρέλαβαν τους σχετικούς διορισμούς. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των διορισθέντων, με άλλους δικηγόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία ο Αρειος Πάγος δεν έχει δικαίωμα να διαγράψει ή να εξαιρέσει πρόσωπα από τον κατάλογο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News