Ελλάδα: Η σημαία μας "κυματίζει" στο διάστημα

Μόνο Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει τη τιμητική της.. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αυτές τις ημέρες όλοι μιλούν και σκέφτονται Ελληνικά... Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση αποτελούν σημείο αναφοράς και δείχνουν πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει στην ιστορία, αυτή η κίνηση που έγινε από μία χούφτα ανθρώπους.. Κίνηση που οδήγησε σε αλλαγές... Και μπορεί εντός συνόρων να μην το θεωρούμε σημαντικό, όμως οι αντιδράσεις των ξένων, θα πρέπει να μας προβληματίσουν...

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική σημαία κυμάτισε σε όλα σχεδόν τα επιβλητικά κτήρια του κόσμου... Και όπως διαβάζουμε και στη γνωστή σατυρική ιστοσελίδα tovatraxi.com έφτασε έως το διάστημα... Διαβάστε τι αναφέρει η αγαπημένη ιστοσελίδα

"Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η κίνηση του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, τα μέλη του οποίου ανάρτησαν ελληνική σημαία για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο ελληνισμός ζει ακόμα και έξω από τα όρια του πλανήτη μας.

Τα μέλη του πληρώματος ανάρτησαν σήμερα τη σημαία στην κεραία που χρησιμοποιεί ο ISS για την επικοινωνία του, όπου κυμάτισε για μισή ώρα όσο οι αστροναύτες εκτελούσαν προγραμματισμένες εργασίες.

Η κίνηση των αστροναυτών αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία χαιρέτησε την πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη σημαία που αναρτάται στην ιστορία του σταθμού, κάτι που σίγουρα θα κάνει κάθε Έλληνα περήφανο".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News