Ελλάδα: Με 142 Km/h (!!!) τρέχει ο άνεμος στην Κάρυστο

Η «Ωκεανίδα» είναι εδώ αλλά είναι; Κι εάν είναι, γιατί δεν την αντιλαμβανόμαστε στις Κυκλάδες, όπως οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας; Τι θέλουμε να πούμε; Ότι υπάρχει απαγορευτικό απόπλου πλοίων από Ραφήνα προς Βόρειες Κυκλάδες αλλά ενώ στην Κάρυστο οι ριπές ανέμου που έχουν καταγραφεί έχουν φτάσει ακόμη και στα 142 χιλιόμετρα (σ.σ. άνω των 14 μποφόρ) στην Άνδρο αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ;  Για να μην πούμε στις κεντρικές και Νότιες Κυκλάδες όπου ουσιαστικά έχουμε άπνοια και το μόνο που μας δείχνει ότι υπάρχει κακοκαιρία είναι η βροχόπτωση (σ.σ. ευχαριστούμε την Κατερίνα Κοττάκη για την φωτογραφία) αλλά όχι σε δυνατούς ρυθμούς; Όσο για τη θερμοκρασία; Από τους 7 έως τους 12 βαθμούς λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στις Κυκλάδες όταν στην Βόρεια Ελλάδα το … μηδέν είναι για πλάκα.   

Με βάση την εικόνα που έχουμε μέσω της ιστοσελίδας meteo.gr «Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους, η κακοκαιρία «Ωκεανίς» έχει προκαλέσει σημαντικά ύψη βροχής κυρίως στα ανατολικά αλλά και μεγάλο αριθμό κεραυνών.  Η περιοχή που έχει δεχτεί την μεγαλύτερη βροχόπτωση σήμερα είναι το Βόρειο Αιγαίο και δη Λέσβος – Χίος ενώ σε επίπεδο … κεραυνών; περίπου 2000 κεραυνοί έχουν καταγραφεί από την αρχή της ημέρας κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου, αλλά και του Ιονίου, όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Για τους ανέμους τα είπαμε… Προβλήματα προκαλούν οι θυελλώδεις άνεμοι στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές όπου οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί καταγράφουν ριπές άνω των 100 km/h.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. To πρωί δεν εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Βόλο για Σποράδες. Κλειστές παραμένουν και οι γραμμές Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. κυρώσεις πτήσεων στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ακυρώθηκαν μέχρι στιγμής, καθώς δεν κατέστη δυνατή η προσγείωση των αεροσκαφών λόγω των δυνατών ανέμων και της χαμηλής νέφωσης.

Συγκεκριμένα δεν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τα αεροπλάνα που εκτελούσαν τις πτήσεις από Λάρνακα, Νυρεμβέργη, Βερολίνο και Αθήνα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννη Παπάζογλου.

Λόγω της αδυναμίας προσγείωσης του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Θεσσαλονίκη δεν έγινε και η αντίστοιχη προγραμματισμένη πτήση Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Ακυρώθηκαν επίσης οι πτήσεις για Καλαμάτα και για Σάμο και Σκύρο.