Ελλάδα - Μεσσηνία: Το κυνήγι φουσκωτού αποκάλυψε νακρωτικά αξίας 6.5 εκατ. ευρώ (!!!)

Αυτή μάλιστα είναι …ψαριά. Και χωρίς το .. παπόρο να έρθει από την Περσία. Ούτε να βρεθεί στον Κορινθιακό… Εχει σχέση βέβαια με την Πελοπόννησο αλλά στα … νότια..

Και πιο συγκεκριμένα: Στον εντοπισμό μεγάλη ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβη που ξεπερνά τον ένα τόνο, προχώρησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος μετά από ευρεία επιχείρηση στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Ταίναρου τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Λιμενικού Σώματος,  πλωτό περιπολικό σκάφος του Λ/Χ Γυθείου εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος με τρεις επιβαίνοντες, το οποίο έφερε φορτίο σκεπασμένο με μουσαμά, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα άνευ φανών ναυσιπλοΐας.

m.1_gyth.jpg

Στην προσπάθεια του περιπολικού σκάφους να προσεγγίσει το φουσκωτό προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο, ο χειριστής του ανέστρεψε πορεία, ανέπτυξε μεγαλύτερη ταχύτητα και εκμεταλλευόμενος τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή και το σκοτάδι, απέφυγε τον εγκλωβισμό και την ακινητοποίηση του και διέφυγε.

Και άρχισε το κυνηγητό… Αμέσως ενημερώθηκαν άμεσα όμορες Λιμενικές Αρχές με στόχο τον εντοπισμό του ύποπτου σκάφους το οποίο τελικά βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα ημιβυθισμένο κοντά στο Ακρ. Ταινάρου ενώ οι 3 επιβάτες είχαν εξαφανιστεί. Επίσης μέσα στο φουσκωτό υπήρχαν οκτώ δοχεία με καύσιμα.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που ακολούθησαν και κατόπιν συλλογής, αξιοποίησης και ανάλυσης των στοιχείων από προσωπικό της ΔΙΔΙΝΑΛ σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές Γυθείου και Καλαμάτας και τη συνδρομή ομάδας βατραχανθρώπων του ΛΣ, σε δύσβατη, βραχώδη περιοχή πλησίον Ακρ. Ταίναρου και εντός του Μεσσηνιακού κόλπου εντοπίστηκαν επιμελώς αποθηκευμένη η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Τι είδαμε στη ...ψαριά;

@ είκοσι σάκοι ταξιδίου και οκτώ διαφόρων τύπων συσκευασιών εντός των οποίων είχαν τοποθετηθεί 596 περιέχοντα ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης μεικτού βάρους οκτακοσίων δέκα κιλών και τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (810,350kg).

@ τριάντα δύο συσκευασίες διαφόρων τύπων που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης μεικτού βάρους τριακοσίων εβδομήντα τεσσάρων κιλών και εννιακοσίων εξήντα γραμμαρίων (374,960kg).

syn.2.gyth_.jpg

Το συνολικό προσδοκώμενο όφελος από τη διάθεση της ανωτέρω αναφερόμενης ποσότητας κάνναβης (κατεργασμένης και ακατέργαστης) εκτιμάται σε 6.750.000 ευρώ.

Που εντοπίστηκαν οι επιβάτες του φουσκωτού

Σύμφωνα με το ΛΣ, οι εκτεταμένες έρευνες συνεχίστηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή της ανατολικής Μάνης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επιβαινόντων του φουσκωτού.

Τελικά, το μεσημέρι της Κυριακής συνελήφθη ύποπτος αλλοδαπός μέσα σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή Μαρμαρίου της ανατολικής Μάνης, ο οποίος όπως απεδείχθη ήταν ένας εκ των τριών επιβαινόντων του σκάφους μεταφοράς των ναρκωτικών. Αργότερα την ίδια ημέρα συνελήφθη και έτερος αλλοδαπός συνεργός, ο οποίος είχε ταξιδέψει από την Αθήνα για να τον παραλάβει προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη.

Επιπλέον, πρωινές ώρες σήμερα και ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν με αμείωτο ρυθμό συνελήφθησαν από στελέχη της ΔΙΔΙΝΑΛ οι δύο άλλοι αλλοδαποί επιβάτες σε επαρχιακή οδό του νομού Λακωνίας.

Ο σχηματισθείς φάκελος δικογραφίας υπεβλήθη στην Εισαγγελί Πρωτοδικών Γυθείου από το Λιμεναρχείο Γυθείου το οποίο διενήργησε την προανάκριση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News