Ελλάδα - Μυτιλήνη: Η καταγγελία για το αλκοτέστ στον πλοίαρχο του "Διαγόρας"

Naxospress-diagoras

"Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα (28/04) , η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, προερχόμενο από τους λιμένες ν. Χίου και Πειραιά, επακούμβισε με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στον προβλήτα του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Από το συμβάν προκλήθηκε αποκόλληση τμήματος κρηπιδώματος περί του ενός μέτρου επί εξήντα εκατοστά, ενώ το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στον οικείο λιμένα, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για τον εν λόγω λιμένα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκδορές και στρέβλωση στο μεταλλικό παραπέτασμα εκτάσεως περίπου 1,50μ. και σε απόσταση από πενήντα έως ενάμιση μέτρο από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, δύναται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες σε αυτό προϋποθέσεις".

Αυτή είναι η αναφορά από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μέσα από την σελίδα που διαθέτει όπου ενημερώνει για τις κινήσεις που γίνονται σε καθημερινή βάση σε όλο το χώρο ευθύνης του... Ενα συμβάν που έχει γίνει ουκ ολίγες φορές σε όλα τα λιμάνια του Αιγαίου... Ομως, λίγο αργότερα από την Ενωση Πλοιάρχων του Εμπορικού Ναυτικού έρχεται η συνέχεια... Κι έχει σχέση με την καταγγελία ότι ο πλοίαρχος του "ΔΙΑΓΟΡΑΣ" εξαναγκάστηκε σε εξέταση αλκοτέστ... 

Τι διαβάζουμε; "  Με αφορμή το σημερινό περιστατικό στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ καταγγέλλουμε την επιχείρηση συκοφάντησης και απόπειρας εκφοβισμού σε βάρος του πλοιάρχου. Μια απλή επαφή του πλοίου στον προβλήτα από την οποία δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα για την ασφάλεια των επιβαινόντων και του πλοίου, ούτε θαλάσσια ρύπανση, για κανένα λόγο δεν δικαιολογεί τον υπερβάλλοντα ζήλο για εξαναγκασμό του Πλοιάρχου να προβεί σε αλκοτέστ με απειλές ακόμα και για σύλληψη του! Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές και καλούμε κάθε αρμόδιο Φορέα να συμπεριφέρεται με τον σεβασμό που αρμόζει στους Έλληνες Πλοιάρχους. Οφείλουν όλοι να αναγνωρίζουν την προσφορά των Πλοιάρχων και όλων των συναδέλφων μας Ναυτικών στην Πατρίδα μας, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για την στήριξη των νησιών μας"

Και η αλήθεια είναι ότι μας προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ένας πλοίαρχος και δη των γραμμών εσωτερικών να καλείται για αλκοτέστ. Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει προηγούμενο, αλλά σίγουρα βάζει νέα δεδομένα στο τραπέζι της συζήτησης.... 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News