Ελλάδα - Πετρούπολη: Κατάληψη μαθητών γιατί δεν άνοιξαν τα φροντιστήρια (!!!)

Και μετά πανηγυρίζει η Κυβέρνηση (και η κάθε Κυβέρνηση) για το δημόσιο σχολείο και την δωρεάν εκπαίδευση. Μπράβο στους μαθητές του Λυκείου της Πετρούπολης που ανέδειξαν την υποκρισία του πολιτικού συστήματος όσον αφορά την Δημόσια εκπαίδευση και το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων... Καλύτερο και πιο ηχηρό χαστούκι δεν μπορούσε να υπάρξει.. 

Τι έγινε; Πολύ απλά τα παιδιά του 4ου Λυκείου στην Πετρούπολη με το καλημέρα της σχολικής χρονιάς (επανέναρξη μετά από πέντε μήνες) έκαναν κατάληψη. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι τα φροντιστήρια δεν άνοιξαν. Και διαμαρτύρονται για την απόφαση της Κυβέρνησης να μην ανοίξει τον πραγματικό χώρο Παιδείας στην Ελλάδα... 

Οπως διαβάζουμε στην σελίδα του ANT-1 και με δεδομένο ότι το θέμα αναδείχτηκε μέσα από την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" μαθητής του 4ου λυκείου στην Πετρούπολη που τελεί υπό κατάληψη εξήγησε ότι ο βασικός λόγος αφορά το γεγονός ότι άνοιξαν τα σχολεία από σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου και δεν άνοιξαν τα φροντιστήρια.

«Είμαστε έξι μήνες κλειστά, δίνουμε πανελλήνιες και αντί να ανοίξουν τα φροντιστήρια να κάνουμε επαναλήψεις, μας ανοίγουν τα σχολεία που είμαστε 25 άτομα μέσα στην τάξη» είπε στον ΑΝΤ1 ο μαθητής της τρίτης τάξης του 4ου Ενιαίου Λυκείου Πετρούπολης.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει πανδημία, ο μαθητής απάντησε πως το πιστεύει, «αλλά όχι όπως τα λένε στα κανάλια». Σύμφωνα με τον ίδιο την κατάληψη αποφάσισε το 15μελες συμβούλιο των μαθητών.

«Ανοίγουν τα σχολεία με τόσα κρούσματα και όχι τα φροντιστήρια. Μίλησαν οι εκπρόσωποι του 15μελούς μεταξύ τους κι αποφάσισαν να κλείσει το σχολείο» εξήγησε ο μαθητής.

Ο διευθυντής του 4ου Λυκείου Πετροούπολης ενημέρωσε τους γονείς ότι μετά την κατάληψη, τα μαθήματα θα γίνουν σήμερα με τηλεκπαίδευση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News