Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα: Πουλούσαν νεογέννητα βρέφη έναντι 18.000 ευρώ

Ελλάδα: Πουλούσαν νεογέννητα βρέφη έναντι 18.000 ευρώ

|

Στην Χαλκίδα αποκαλύφθηκε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών έναντι υψηλής αμοιβής 

Απίστευτο κι όμως ελληνικό, έστω κι εάν έχει τη σφραγίδα … ξένων. Αναφερόμαστε στην αγοραπωλησία βρεφών, υπόθεση που συγκλονίζει… Έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε την 03-08-2018 σε περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν συνολικά εννέα εμπλεκόμενοι αλλοδαποί και συγκεκριμένα τρεις άνδρες, ηλικίας 39, 41 & 32 ετών, καθώς και έξι γυναίκες, ηλικίας 40, 29, 35, 34, 38 & 29 ετών αντίστοιχα.

Για την αποδόμηση του κυκλώματος, δύο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας (άνδρας – γυναίκα) παρουσιαζόμενοι ως δήθεν υποψήφιο ζευγάρι αγοραστών νεογέννητου βρέφους, πραγματοποίησαν συνάντηση, σε περιοχή της Αττικής, με την 40χρονη, η οποία είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών.

Στον προαναφερόμενο χώρο, τον οποίο επιτηρούσαν διακριτικά και άλλοι αστυνομικοί, συμφωνήθηκε τελικά η αγοραπωλησία ενός θύλεος βρέφους, ηλικίας μόλις τεσσάρων ημερών, αντί του χρηματικού ποσού των 18.000 ευρώ.

Για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, η 40χρονη οδήγησε το ζευγάρι των αστυνομικών, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας άλλης περιοχής της Αττικής, όπου κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας, εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του κυκλώματος.

Όπως ενδελεχώς διακριβώθηκε, οι ανωτέρω εννέα συλληφθέντες αλλοδαποί, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, η οργανωτική δομή της οποίας διέθετε ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της, με σκοπό την συστηματική τέλεση αγοραπωλησιών βρεφών και τη συνεπακόλουθη αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το ύψος του οποίου καταμεριζόταν στα μέλη του κυκλώματος, ανάλογα με τον διακριτό του ρόλο.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι ο 39χρονος ήταν ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, ενώ γίνεται μνεία ότι κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επίσης, ο 41χρονος και ο 32χρονος, ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση των γυναικών που εντοπίστηκαν στην ανωτέρω οικία, ενώ η 35χρονη ενεργούσε ως άμεση βοηθός του ηγετικού στελέχους του κυκλώματος.

Η 40χρονη, όπως προαναφέρθηκε, είχε τον ρόλο του μεσάζοντα στην τέλεση των αγοραπωλησιών βρεφών, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων η μία έφερε μαζί της το νεογέννητο βρέφος της που επρόκειτο να πωληθεί στους αστυνομικούς, είχαν το ρόλο της κυοφορίας, προκειμένου στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί η πώληση των νεογέννητων βρεφών τους, σε υποψήφιους αγοραστές.

Μάλιστα, μετά από παραγγελία και διενέργεια σχετικής εξέτασης από Δημόσιο Νοσοκομείο, τεκμηριώθηκε επιστημονικά ότι οι τρεις από τις κοπέλες που συνελήφθησαν (η 38χρονη και οι δύο 29χρονες), είχαν πρόσφατα τελέσει τοκετό, ενώ η 34χρονη βρίσκεται σε κατάσταση κύησης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 9.025 ευρώ, ως προϊόν αγοραπωλησίας βρεφών, καθώς και 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα διευκόλυνσης για την εγκληματική τους δράση.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Ιταλία: Ενεργοποιήθηκε σήμερα το εισιτήριο εισόδου στην Βενετία

Πέντε (5) ευρώ η είσοδος στη Βενετία από σήμερα 25 Απριλίου

ΠΝΑι: Με διευρυμένη πλειοψηφία, Συμπαραστάτης του Πολίτη, ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης - Η διαδικασία επιλογής διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ιταλία – Εθνικό Συμβούλιο Ερευνών: “Βρήκαμε τον τάφο του Πλάτωνα”

«Ετάφη δε και Πλάτων...» - Ερευνα υποδεικνύει την Ακαδημία Πλάτωνος ως τελευταία κατοικία του φιλοσόφου

Νηστεία: Εύκολοι και νόστιμοι συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε

Ιδανικοί συνδυασμοί τροφών που μπορείτε να κάνετε την περίοδο της νηστείας

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: “Καθαρίζει” απόψε (20/04) τον Πρωτέα και πάει …τελικό

Ωρα... τελικού για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia . Αντιμετωπίζει τον Πρωτέα Βούλας απόψε (19:00) στο ΔΑΚ Νάξου και πιάνει τον μεγάλο στόχο, την παρουσία στον τελικό ανόδου κόντρα στο Αιγάλεω ή Δάφνη Πανελευσινιακό

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο