Ελλάδα: Προσφυγόπουλα πρόσφεραν λουλούδια στα ΜΑΤ

Tο τεταμένο κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από κέντρο φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων των ΜΑΤ, δεν εμπόδισε δύο προσφυγόπουλα από το να προβούν σε μία συμβολική κίνηση.

Tα δύο μικρά κορίτσια προσέγγισαν τους άνδρες των ΜΑΤ και τους προσέφεραν μία ανθοδέσμη.

Εμεις να σημειώσουμε ότι νέα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, εκεί όπου είχαν στήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό τις προηγούμενες δύο ημέρες. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είχαν στήσει εκεί τον καταυλισμό, παραπλανημένοι από ψευδείς φήμες που έλεγαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, μάζεψαν τις σκηνές τους. Στη συνέχεια, κινήθηκαν προς τον δρόμο φωνάζοντας το αίτημά τους να ανοίξουν τα σύνορα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους εμποδίσουν και οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ. Με τη σειρά τους, οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με τη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η νέα ένταση ενώ ήδη είχε αρχίσει η αποχώρηση των προσφύγων από το σημείο. Λίγο νωρίτερα είχε αναχωρήσει το πρώτο λεωφορείο με το οποίο επέστρεψαν πρόσφυγες στα Γιάννενα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival. Αναμένεται να αναχωρήσουν άλλα δύο λεωφορεία, γυρίζοντας τους πρόσφυγες στις δομές από τις οποίες έφυγαν για να πάνε στα Διαβατά.

Πηγή φωτογραφιών: thestival.gr