Ελλάδα: Τα μέλη του ΚΚΕ πήγαν στην πορεία με SMS "πάω στο ..γιατρό"

Πως πήγαν τα μέλη του ΚΚΕ στην πορεία; Το Κομμουνιστικό Κόμμαπραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από την Αμερικανική πρεσβεία θέλοντας με την ολιγομελή παρουσία του να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου 

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ τα κατάφερε και αιφνιδίασε τις Αρχές... Και βρέθηκε μια ανάσα από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών όπου διαδήλωσε τηρώντας όμως με ευλάβεια τα μέτρα αυτοπροστασίας. Ολοι φορούσαν μάσκες, τηρούσαν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.

Αναφερόμενη στον αιφνιδιασμό η Ελληνική Αστυνομία αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Αγνωστο παραμένει αν έγινε έλεγχος στους διαδηλωτές ή αν προέκυψε από… έρευνα εκτός υπηρεσίας. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα της Βασιλίσσης Σοφίας νωρίς το πρωί, πριον από το κλείσιμο των σταθμών του Μετρό, κι ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα να αποχωρήσουν. Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου 20 λεπτά, δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Αναφορικά με το γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση που έρχεται από την Αστυνομία είναι ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και μόλις τους ζητήθηκε αποχώρησαν. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» για να κάνουν εξετάσεις.

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στις φετινές, ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, το αγωνιστικό- εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτάει σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη του λαού μας για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του» επισημαίνει το ΚΚΕσε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα 47 χρόνια «από τον ηρωικό ξεσηκωμό» προσθέτοντας πως «ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνέχεια στις μάχες που έχει δώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα -και μέσα στην πανδημία- γιατί οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και επιβάλλει η κυβέρνηση»

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News