Ελλάδα - Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και συλλήψεις στη μάχη για το Σταυρό

Εικόνες που σίγουρα δεν ταιριάζουν με το Πνεύμα των ημερών... Από τη μία πλευρά ομάδα νεαρών που θέλει - παραβιάζοντας τις εντολές κυβέρνησης και Εκκλησίας - να ρίξει με το .. έτσι θέλω τον Σταυρό στη θάλασσα με την δικαιολογία του εθίμου και από την άλλη, Αστυνομικοί που στο όνομα των .. εντολών από την Κυβέρνηση προσπαθούν με ... νύχια και δόντια να απαγορεύσουν αυτή τη κίνηση. Αποτέλεσμα; Τρέξιμο, συλλήψεις, ανταλλαγές εκφράσεων...

Τόπος; Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.. Ομάδα περίπου 10 ατόμων έφθασε στη Νέα Παραλία περί τις 11 το πρωί και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του Σταυρού στο Θερμαϊκό.

Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και προκλήθηκε ένταση με τους συγκεντρωμένους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων (thestival.gr) , οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή δύο ατόμων. Και λίγο αργότερα ακολούθησαν δύο ακόμη προσαγωγές...

Νωρίτερα ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας, πίσω από το Βασιλικό Θέατρο, προκειμένου να παρακολουθήσει τη ρίψη του Σταυρού.

Δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε έλεγχο των ατόμων ενώ βεβαίωσαν και δύο πρόστιμα σε νεαρούς για μη χρήση μάσκας. Οι συγκεντρωθέντες, περί τους 15 στον αριθμό, αποχώρησαν από το σημείο μετά την επέμβαση της Αστυνομίας.

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News