Τετάρτη, 6 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠαράξεναΕλλάδα - Θεσσαλονίκη: Γονιός ζητά 2,7 εκατ. από εκπαιδευτικό ως αποζημίωση (!!!)

Ελλάδα – Θεσσαλονίκη: Γονιός ζητά 2,7 εκατ. από εκπαιδευτικό ως αποζημίωση (!!!)

|

Την ώρα που η Κυβέρνηση διά της Υπουργού Παιδείας στηρίζει τους εκπαιδευτικούς, οι αρνητές γονείς προχωρούν ακόμη και σε νομικές πράξεις – Στη Θεσσαλονίκη γονιός ζητάει ως αποζημίωση το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ από διευθύντρια σχολείου – Ποια η δικαιολογία 

Γονιός ζητάει 2.7 εκατομμύρια ευρώ από Διευθύντρια σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Θεσσαλονίκη. Οχι, δεν είναι αστείο. Είναι απλά η άλλη πλευρά του νομίσματος σε αυτό το “παιχνίδι” που παίζεται με επίκεντρο την πανδημία και τα μέτρα προστασίας… Εξωφρενικά και πέρα από κάθε φαντασία είναι τα περιστατικά που έρχονται στο φως σχετικά με αρνητές γονείς οι οποίοι είτε ρίχνουν αβάσιμες κατηγορίες σε καθηγητές επειδή απλά ακολουθούν το πρωτόκολλο, είτε ρίχνουν το φταίξιμο στα παιδιά τους και απλά δεν τα στέλνουν το σχολείο. Μάλιστα υπάρχουν και ορισμένοι αρνητές γονείς που προβάλουν ως εξιλαστήρια θύματα τα παιδιά τους, βάζοντάς τα να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς μάσκες αν και γνωρίζουν πως αυτό δεν επιτρέπεται.

Και σαν να μην έφτανε αυτό φωνάζουν με την πρώτη ευκαιρία την αστυνομία προκειμένου να υποβάλλουν μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών που καλούνται να εφαρμόσουν τον νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία της υγείας των μαθητών και της κοινωνίας.

Στήριξη Κεραμέως σε εκπαιδευτικούς
Επί του θέματος μάλιστα τοποθετήθηκε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εκφράζοντας την πλήρη υποστήριξή της στους εκπαιδευτικούς. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογράμμισε πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες. «Οι  εκπαιδευτικοί μας κάνουν το καθήκον τους, κάνουν εξαιρετική δουλειά», είπε η υπουργός και συμπλήρωσε:

«Έχει κινητοποιηθεί η εισαγγελία. Δεν θα ανεχθούμε τίποτα. Θα προστατεύσουμε τους εκπαιδευτικούς μας που κάνουν το καθήκον τους, που έχουν προσφέρει εξαιρετικό έργο και έχουν κάνει μια τεράστια προσπάθεια στο διάστημα της πανδημίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας», ανέφερε.

Αρνητής πατέρας υπέβαλε μήνυση… 2,7 εκατ. ευρώ σε διευθύντρια
Αποφασισμένος να απαντήσει νομικά εμφανίστηκε σήμερα ο αρνητής πατέρας, ο οποίος χθες προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, όταν εμφανίστηκε μαζί με το παιδί του, χωρίς να προσκομίσει την σχολική κάρτα, ενώ επιτέθηκε σε βάρος της διευθύντριας, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα για δύο αδικήματα.

Σήμερα Τετάρτη προσήλθε στο σχολείο, χωρίς το παιδί του, το οποίο όπως είπε θα παραμείνει στο σπίτι και αναμένεται να επιστρέψει στο σχολείο τη Δευτέρα (27/9).

Μάλιστα, όπως εξήγησε στην κάμερα του ANT1, θα υποβάλει μήνυση κατά της διευθύντριας και θα αξιώσει το ποσό των 2.700.000 ευρώ. «Θα μπω μέσα θα αναζητήσω τη διευθύντρια, θα γνωστοποιήσω τη σύμβασή μας και θα επιδώσω πρόστιμο ύψους 2.700.000 ευρώ για τη διευθύντρια μόνο. Οι υπόλοιποι θα πάρουν μεγαλύτερα ποσά. Και τη μήνυση θα την κάνω επειδή αυτό αρμόζει στις παράνομες και εγκληματικές πράξεις που κάνουν οι εκπαιδευτικοί και το υπουργείο Υγείας…».

Ο ίδιος τόνισε ότι «παραπονέθηκε το παιδί ότι δεν ήθελε να φορέσει τη μάσκα στο σχολείο και εγώ το υποστήριξα». Χαρακτήρισε «υποτιθέμενη» την πανδημία και όπως είπε «είναι κάτι το οποίο δεν με έχει πείσει ότι θα σκοτώσει το παιδί μου…». Επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, χαρακτήρισε τις θέσεις του ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μετά τη χθεσινή (σ.σ. 21.09.2021) ένταση, ο πατέρας αρνητής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με δύο κατηγορίες: Απειλή της λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ ζήτησε και πήρε αναβολή στη δίκη για την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου.

Εύβοια – Δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο γιατί είναι αρνητές – Απίστευτα περιστατικά
Θετικοί στον κοροναϊό διαγνώστηκαν πέντε μαθητές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Εύβοιας τα προηγούμενα 24ωρα. Μάλιστα τουλάχιστον 16 γονείς δηλώνουν αρνητές των μέτρων κατά της πανδημίας και δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Σε ό,τι αφορά τους μικρούς μαθητές με κοροναϊό, τέσσερις από αυτούς φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων και ένας σε σχολείο του Δήμου Ερέτριας.

Να σημειωθεί ότι όλοι οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Εύβοιας υποβάλλονται σε self test δύο φορές την εβδομάδα, αφού δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Σύμφωνα με το eviatop, επίσης 15 μαθητές έχουν δηλώσει ότι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και γι’ αυτό και δεν θα έχουν φυσική παρουσία, αλλά θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 16 περιπτώσεις μαθητών σχολείων της Εύβοιας δεν παρακολούθησαν τα μαθήματα, αφού οι γονείς είναι αρνητές στη χρήση self test και μάσκας. Σημειώνεται πάντως πως αν συμπληρώσουν 50+1 απουσίες, τα παιδιά θα χάσουν την τάξη. Δυστυχώς όμως αυτά δεν είναι τα μόνα περιστατικά, καθώς ειδικά το τελευταίο διάστημα όλο και πληθαίνουν οι συγκρούσεις μεταξύ γονέων και καθηγητών.

Γονείς – αρνητές μήνυσαν εκπαιδευτικούς
Μάλιστα οι γονείς – αρνητές φαίνεται πως έχουν φτάσει σε άλλο… επίπεδο, καθώς δεν διστάζουν να μηνύουν εκπαιδευτικούς επειδή τόλμησαν να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους να μπουν στο σχολείο χωρίς μάσκα και την σχολική κάρτα που αποδεικνύει ότι έχουν κάνει self test.

Η Αντωνία Μπρη, πρόεδρος δασκάλων και νηπιαγωγών περιφερειών του Πύργου, μίλησε για τις μηνύσεις τριών εκπαιδευτικών από γονείς επειδή  δεν επέτρεψαν σε μαθητές να μπουν χωρίς self test και μάσκες σε σχολεία στον Πύργο.

«Στο κρεσέντο των γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας συνεχίστηκε εχθές στο νομό μας σε νηπιαγωγείο του Πύργου και δημοτικό σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, γονείς , όπως ανέφερε το Open, απαίτησαν την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο χωρίς μάσκα και την επίδειξη της απαιτούμενης σχολικής κάρτας για covid όπως προβλέπεται από τις υπουργικές αποφάσεις τις εγκυκλίους που έχουμε.

«(Το επιχείρημά τους) ήταν ακριβώς αυτό που κατέγραψαν στις μηνύσεις τους. Κατηγόρησαν τους εκπαιδευτικούς και υπέβαλλαν μήνυση κατά του διευθυντή και της προϊσταμένης του νηπιαγωγείου και των υπολοίπων νηπιαγωγών με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού», πρόσθεσε.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος & Σαντορίνη: Πτώση διεθνών αφίξεων, άνοδος Νάξου – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Ferryhopper

Η μείωση στις κρατήσεις, οι επιπτώσεις των σεισμών, ο κορεσμός και η ανάδειξη νέων προορισμών, όπως η Νάξος

DL Mining: Κερδίστε 10.000 δολάρια την ημέρα – Ο απόλυτος οδηγός για τεμπέληδες για να βγάλετε χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα

DL Mining: Κερδίστε 10.000 δολάρια την ημέρα - Ο απόλυτος οδηγός για τεμπέληδες για να βγάλετε χρήματα χωρίς να κάνετε τίποτα

«Εισιτήριο» αποβίβασης στα νησιά: Παράδειγμα η Σύμη – Συστρατεύονται Παξοί και Ιθάκη

Ημερήσιο τέλος 3 ευρώ για τους τουρίστες εξετάζουν και άλλοι δήμοι – Ανεπαρκείς υποδομές, πίεση στους κατοίκους, μονόδρομος η οικονομική ενίσχυση μέσω επισκεπτών

Γαλλία – Παρίσι: Άναψε τσιγάρο στη Φλόγα του Τάφου του Αγνώστου Στρατιώτη, μήνυση από τη Κυβέρνηση

Η υπουργός Βετεράνων της Γαλλίας προσφεύγει στη Δικαιοσύνη – Το βίντεο του τουρίστα που προκάλεσε σοκ

Νάξος: Συρματόπλεγμα, συλλήψεις, αντιδράσεις για την Πορτάρα και η επόμενη ημέρα με οργανωμένο σχέδιο

Αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την περίφραξη του μνημείου – Η Πορτάρα ίσως μετατραπεί σε οργανωμένο, επισκέψιμο χώρο με εισιτήριο

Πανελλαδικές 2025 – ΓΕΛ Κυκλάδων: Ποσοστά επιτυχίας, βαθμολογίες και το… ρεκόρ της Αμοργού (πίνακες)

62% των υποψηφίων των ΓΕΛ Κυκλάδων πέτυχαν την εισαγωγή τους – Ποιοι αρίστευσαν, πού πέρασαν και ποια σχολεία ξεχώρισαν

Περί Πορτάρας και… ενότητας

Θα ήθελα να δω τη Νάξο να αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα, την πρωτοβουλία για το καλό της Πορτάρας.

Πώς συγχρονίζονται τα στοιχήματα χιλιάδων παικτών στη Live ρουλέτα σε πραγματικό χρόνο

Πώς Συγχρονίζονται τα Στοιχήματα Xιλιάδων Παικτών στη Live Ρουλέτα σε Πραγματικό Χρόνο - Η Μοναδική Πρόκληση των Live Καζίνο

Η Ελλάς Σύρου γράφει ιστορία και σε χρειάζεται – Στήριξε την ομάδα αγοράζοντας μετοχές

Για πρώτη φορά ομάδα των Κυκλάδων στην Superleague 2 – Η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στη νέα εποχή του Συριανού ποδοσφαίρου

Από την “απαίτηση της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής” στις χειροπέδες – Ο Δήμαρχος Νάξου αυτοδιαψεύδεται

Η Κατερίνα Γιαννακά αρθρογραφεί και αναφέρει: Από την “απαίτηση της κοινωνίας και της δημοτικής αρχής” στις χειροπέδες – Ο Δήμαρχος Νάξου αυτοδιαψεύδεται

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Νάξος – Λιμεναρχείο: Περιορισμοί στη διέλευση οχημάτων στη Χώρα Νάξου, τι αλλάζει 2 και 3 Αυγούστου

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Νάξου για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης – Ποιοι εξαιρούνται