Ελλάδα - Θεσσαλονίκη: Ο αρραβώνας έφερε βαριά πρόστιμα λόγω covid 19

Αυτός μάλιστα, είναι αρραβώνας που θα μείνει στην ιστορία και το ζευγάρι θα τον μνημονεύει χρόνια. Βλέπετε, κόστισε λίγο παραπάνω απ ότι είχε προβλεφθεί…. Τι έγινε; Το γλέντι αρραβώνων στην περιοχή Δενδροπόταμος Θεσσαλονίκης, έληξε σήμερα τα ξημερώματα άκομψα (!!!). Ο λόγος; Η παρέμβαση της Αστυνομίας, αφού διαπιστώθηκε ότι παραβιάστηκαν μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, αστυνομικοί μετέβησαν στο χώρο όπου γινόταν ο αρραβώνας μετά από καταγγελία (ποιανού άραγε;), προκειμένου να συλλάβουν τον μελλοντικό γαμπρό ως διοργανωτή, ενώ του επέβαλλαν πρόστιμο 3.000 ευρώ. Επίσης, σε έξι καλεσμένους βεβαιώθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι οι συμμετέχοντες στο γλέντι του αρραβώνα ήταν περισσότεροι, αλλά πρόλαβαν και αποχώρησαν μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Άλλη υπόθεση επιβολής προστίμου για την παραβίαση των μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού αφορά δικηγόρο, που φέρεται να μην τήρησε τα προβλεπόμενα μέτρα για τα επαγγελματικά ραντεβού, με αποτέλεσμα κατά τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου να βρεθούν στο γραφείο του περισσότεροι πελάτες από όσους επιτρέπει ο νόμος. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, στον καθένα, σε έξι πελάτες.

Αντίθετα, η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι διεγράφη πρόστιμο που είχε επιβληθεί σε γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πήγαινε για εφημερία στο νοσοκομείο της Βέροιας και, σύμφωνα με τις Αρχές, δεν είχε μαζί του τα προβλεπόμενα έγγραφα μετακίνησης. Ο ίδιος προσέφυγε κατά του προστίμου και η ένσταση έγινε δεκτή. Η υπόθεση έγινε γνωστή με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News