Ελλάδα - Τηλεκπαίδευση: Διαδικτυακή "εισβολή" εξωσχολικών εν ώρα μαθήματος

Η αλήθεια είναι ότι όταν αφήνουμε το σχολείο, έχουμε διάθεση για επιστροφή κυρίως μέσα από πλάκες… Και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι σήμερα νέοι είναι λάτρεις της τεχνολογίας, είναι λογικό ότι περιπτώσεις όπου κάποιοι θα χακάρουν λογαριασμούς για να … σπάσουν πλάκα, θα είναι στην καθημερινότητα. Και το κακό είναι ότι την πληρώνουν όλοι…  Μάλιστα, η τηλεκπαίδευση αποτελεί ένα πεδίο λαμπρό για τους χάκερ, όπως αποδεικνύεται…

Όπως φάνηκε στο 6ο Γυμνάσιο της Νέας Σμύρνης…   Εκπαιδευτικοί υφίστανται υβριστικές επιθέσεις από άτομα που χακάρουν τα προφίλ μαθητών και μπαίνουν στις διαδικτυακές τάξεις. Ήδη σε ορισμένες περιπτώσεις, Διευθυντές σχολείων έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση, στο 6ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης, έχει γίνει καταγγελία και στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην ανακοίνωσή του προς τους γονείς και τους μαθητές, η Διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης αναφέρει:

"Αγαπητοί γονείς. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών λυπάται για τα συμβάντα σήμερα στα μαθήματα webex του Α1. Ζήτησα την βοήθεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και έγινε και καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Από τώρα και ύστερα όλοι μας θα ελέγχουμε περισσότερο τα στοιχεία εισόδου των μαθητών μας ώστε να μην εμφανιστεί παρόμοιο πρόβλημα. Θέλουμε την συνεργασία όλων σας. Θα ήθελα οι γονείς του Α1 που έχουν περισσότερα στοιχεία να απευθυνθούν και οι ίδιοι στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος".

βρίζουν χυδαία καθηγητές και μαθητές

Σε σχολείο της Ανατολικής Αττικής, χάκερ εισέβαλε και εξύβρισε χυδαία τους πάντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μάλιστα, ανέβασε στο instagram, χρησιμοποιώντας το προφίλ μαθητή, προσβλητικά βίντεο. Στην περίπτωση αυτή έγινε καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ζητήθηκε εισαγγελική παρέμβαση από την οικογένεια του μαθητή.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολείων στα οποία παρατηρήθηκαν "παρεμβολές" από εξωσχολικούς να "κατεβάσουν" τις διεθύνσεις webex των εκπαιδευτικών από την ιστοσελίδα των σχολείων και να σταλούν οι διευθύνσεις για τα τηλε-μαθήματα στα e-mail των γονέων και των μαθητών.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News