Εράνι: «φταίνε τα …τορτελίνια της μητέρας μου»

«Ποτέ δεν έχω λάβει στη ζωή μου και στην καριέρα μου, καμία απαγορευμένη ουσία». Με αυτά τα λόγια η 29χρονη Ιταλίδα Σάρα Εράνι απολογείται μέσω του Twitter. Η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η εν λόγω αθλήτρια τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, ποινή που αρχίζει να «μετράει» από τις 3 Αυγούστου.

Η Εράνι, φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός το 2012, υποβλήθηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ στις 16 Φεβρουαρίου και στο δείγμα ούρων της ανιχνεύθηκε η ουσία «letrozole» που συμπεριλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τις απαγορευμένες του WADA.

 «Είμαι πολύ θυμωμένη, αλλά και ταυτόχρονα ήσυχη με τη συνείδησή μου, έχοντας πλήρη επίγνωση δεν έχω κάνει τίποτα λάθος και δεν είχω διαπράξει κανένα παράπτωμα ντόπινγκ».

Όπως ισχυρίζεται η «letrozole» «είναι μια ουσία που περιέχεται σε φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει από το 2012, και η οποία είναι παρούσα στο σπίτι μας. Η μόνη υπόθεση είναι η μόλυνση των τροφίμων.

Μαζί με την οικογένειά μου, προσπάθησα να καταλάβω πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, δεδομένου ότι είναι 100% σίγουρη ότι δεν έχω λάβει ένα χάπι κατά λάθος».

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της τόνισε ότι τα χάπια μερικές φορές έχουν πέσει κατά λάθος κοντά στο σημείο όπου προετοιμάζει το φαγητό και ίσως και κατά τις ημέρες 14 και 15 Φεβρουαρίου η ουσία να έπεσε στα τορτελίνια που μαγείρευε για την οικογένεια!

 «Από την πρώτη μέρα που έγινα επαγγελματίας πάντα ακολούθησα το πρόγραμμα της WADA. Ποτέ δεν ζήτησα εξαίρεση, ακόμη και όταν χρειάστηκε γιατί ήμουνα άρρωστη.

Η ουσία, είναι σε ένα φάρμακο που η μητέρα μου παίρνει σε καθημερινή βάση από το 2012 για θεραπευτικούς σκοπούς, ως αποτέλεσμα μιας χειρουργικής επέμβασης αμέσως για έναν όγκο του μαστού, και ως εκ τούτου υπάρχει στο σπίτι».