Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαράξεναΕξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

Εξαφάνιση Μπεν: 25 χρόνια μετά επιστρέφουν

|

Εκκληση εκ νέου στους κατοίκους της Κω για πληροφορίες σε σχέση με τον μικρό Μπεν απηύθυναν Αγγλοι αστυνομικοί. Οργάνωση προσφέρει 12.500 ευρώ σε όσους βοηθήσουν.

Ένα θρίλερ που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον της επικαιρότητας στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 90 και ενεργοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις Ελλάδας και Αγγλίας έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα… Βέβαια οι γονείς του μικρού Μπεν Νίνταμ (χάθηκε στις 24 Ιουλίου 1991, σε ηλικία 21 μηνών) δεν σταμάτησαν ποτέ να αναζητούν τον χαμένο τους γιο και από σήμερα, 25 χρόνια μετά κλιμάκο της βρετανικής αστυνομίας βρίσκεται εκ νέου στη Κω σε αναζήτηση του Μπεν. Τα στελέχη της αστυνομίας που συμμετέχουν στις έρευνες θα παραμείνουν στη χώρα μας για περίπου δύο εβδομάδες. Έτσι, τις επόμενες ημέρες έντεκα (11) στελέχη της βρετανικής αστυνομίας θα βρίσκονται στο νησί, διεξάγοντας έρευνες κι ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή του φαίνεται πως αυτή τη φορά είναι περισσότερες από ποτέ. Όπως λέει στο newsbeast.gr o Έλληνας επιθεωρητής της βρετανικής αστυνομίας, Παναγιώτης Δέδες: «Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες στην Κω με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή, Μάθιου Φένεκ. Η έρευνα διεξάγεται από μία ομάδα ντετέκτιβ από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι πληροφορίες που έχουμε λάβει έχουν συρρεύσει το τελευταίο διάστημα υποχρεώνουν να προχωρήσουμε σε εξακρίβωση των στοιχείων που έχουμε συγκεντρώσει έως και αυτή τη στιγμή σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές».

Από την πλευρά του ο Θανάσης Φουρλής, ο οποίος υπηρετεί και εκείνος στην αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, σημειώνει πως οι έρευνες δεν διακόπηκαν ποτέ από τη στιγμή που χάθηκε ο Μπεν. «Συνεχίζονται από την πρώτη στιγμή που έλαβε χώρα η συγκεκριμένη υπόθεση. Αναλογιστείτε πως ήδη πέρασαν 25 χρόνια από τότε. Είχαμε απευθύνει και κατά το παρελθόν έκκληση στο ελληνικό κοινό. Ποτέ όμως δεν είχαμε απευθύνει δημόσια έκκληση. Αυτή τη φορά όμως πιστεύουμε ότι κάποιος ο οποίος ήταν την εποχή εκείνη στην Κω, και έχει πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη. Γίνονται διάφορες υποθέσεις τις οποίες ερευνούμε. Μία από αυτές υπαγορεύει ότι ο Μπεν είναι ακόμα ζωντανός».

Μάλιστα προσφέρουν απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια, ενώ για πρώτη φορά έχουμε και χρηματική αμοιβή. Η φιλανθρωπική οργάνωση Crimestoppers προσφέρει 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε προσφέρει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του μικρού Μπεν. «Μία βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση δίνει ως αμοιβή 12.500 ευρώ σε οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να εντοπίσουμε τον Μπεν. Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη οργάνωση προσφέρει αμοιβή για οποιονδήποτε βρίσκεται εκτός Αγγλίας, γεγονός που είναι αρκετά σημαντικό», συμπληρώνει ο κ. Φουρλής  Και προσθέτει «Τα μέλη της οικογένειάς του δεν βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κω, ωστόσο γνωρίζουν ότι πραγματοποιούνται οι έρευνες και έχουμε την υποστήριξή τους. Δεν είμαστε πολλές ημέρες στο νησί. Σήμερα μόλις έγινε γνωστή η διαδικασία, καθώς δημοσιοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ορισμένες επαφές με άτομα, τα οποία βρίσκονται στο νησί. Δεν έχουμε σταματήσει ποτέ να ερχόμαστε εδώ, στο πλαίσιο των ερευνών. Απλώς κάποιες φορές συμβαίνει χωρίς να το μάθει κανείς. Παράλληλα έχουμε οργανώσει αρκετά ταξίδια για τον ίδιο λόγο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή όμως θελήσαμε να απευθυνθούμε αποκλειστικά τους κατοίκους του νησιού».

Ο επικεφαλής των ‘Αγγλων αστυνομικών Jon Cousins δήλωσε μεταξύ άλλων: «έχουμε δεσμευθεί να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν. Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο».

Στη συνέχεια, οι ‘Αγγλοι αστυνομικοί αναφέρθηκαν σε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο δέχθηκαν το 1993 (δύο χρόνια μετά την εξαφάνιση του Μπεν) όπου κάποιος άγνωστος τους ανέφερε “ότι ο Μπεν ζει, με το όνομα Ανδρέας και τον φροντίζει κάποιος Νίκος…”

Τρεις αριθμοί κινητών τηλεφώνων είναι στην διάθεση ειδικά για το Ελληνικό κοινό, για να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία με ‘Αγγλους αστυνομικούς στα Ελληνικά ή Αγγλικά με διακριτικότητα.

Οι αριθμοί είναι:

   * 6951040208 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040217 ( Ελληνικά/Αγγλικά)

   * 6951040226 (Αγγλικά)

Με πληροφορίες από το newbeast.gr
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΝΑι: Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα υποδυόμενοι υπαλλήλους

Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Πάσχα: Σύγχυση στην αγορά αρνιού

Αντιδράσεις για την ένταξη των αμνοεριφίων στο «καλάθι» – Ανησυχία για την επάρκεια λόγω εξαγωγών

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia – Play Offs: Φινάλε στο όνειρο, ήττα στην Βούλα και αποκλεισμός

Ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia πάλεψε αλλά πνίγηκε στην άμυνα του Πρωτέα Βούλας - Ηττα στον 3ο αγώνα 66-55 και με 2-1 ήττες έμεινε εκτός συνέχεια - Το σχόλιο της διοίκησης για το φετινό ταξίδι της Ναξιώτικης Ομάδας

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play Offs: “Εδώ είναι Νάξος” και επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ηλυσιακό

Εντυπωσιακός ο Πανναξιακός ΑΟΚ κέρδισε τον Ηλυσιακό 74-62, έφερε τη σειρά στα ίσα (1-1 νίκες) και ο τελικός για την μάχη του τελικού την προσεχή Κυριακή (28/04) στα Ιλίσια

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ της Νάξου (photos)

Γύρω στις 6 το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου - Στο χώρο και δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νάξου

Νάξος: Τοποθετήθηκαν νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία

Φ. Μαυρομμάτης δηλώνει ότι "Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες τοποθετήθηκαν σε σχολεία”

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών