Focus: Για φίλους και συγγενείς

Μας πήραν… χαμπάρι. Εντάξει, εντός συνόρων σε καθημερινή βάση έχουμε δημοσιεύματα που αναφέρονται στις προσλήψεις και μάλιστα με παχυλούς μισθούς συγγενών και φίλων των κυβερνώντων. Ουδείς όμως ενοχλείται… Τώρα όμως έχουμε και τους …εκτός Ελλάδας. Όπως το γερμανικό περιοδικό Focus το οποίο με τίτλο «Για φίλους και συγγενείς» αναφέρεται στο διορισμό συγγενών πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας είχε υποσχεθεί το τέλος του παλαιού νεποτισμού. Εντούτοις αυτός εξακολουθεί να ανθίζει». Ο νεποτισμός σε όλο του το μεγαλείο..

Τι αναφέρει το άρθρο; Λεπτομέρειες για τους διορισμούς συγγενών πολιτικών προσώπων στους οποίους έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση. Και σημειώνει δε ότι αν και ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί το τέλος του νεποτισμού και της διαφθοράς κάνοντας λόγο για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», ένα χρόνο μετά στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και το κυριότερο δεν έχει γίνει πιο ..δίκαιη.

Το Focus αναφέρεται ονομαστικά σε μια σειρά συγγενών πολιτικών προσώπων που διορίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, μεταξύ άλλων στον ξάδελφο του πρωθυπουργού Γιώργο Τσίπρα που διορίστηκε γγ. στο υπ. Εξωτερικών, αλλά και στα δύο ανίψια της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου, την Ελισάβετ Σίσκου, η οποία πλέον «συμβουλεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ προηγουμένως εργαζόταν σε καφέ» αλλά και στον αδελφό της Στέφανο ο οποίος έχει «θέση διοικητικού υπαλλήλου στο υπουργείο της θείας». Το Focus αναφέρεται επίσης στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση και Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου αλλά και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων. Το γερμανικό περιοδικό συνεχίζει με την λίστα των διορισμών συγγενών από την ελληνική κυβέρνηση και αναφέρεται στους διορισμούς των Γιάννη Μπενίση, του Παναγιώτη Δούρου, της Ιφιγένειας Καμτσίδου και αρκετών άλλων συγγενών πολιτικών προσώπων. Επιπλέον, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα πρόσωπα του Γιώργου Σταθάκη και του Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι ηθικά τόσο άμεμπτοι σύντροφοι και στο προβλεπόμενο πόθεν έσχες των εισοδημάτων τους».

Και στο τέλος αναφέρεται και στις περίφημες πλέον καθαρίστριες για τις οποίες σημειώνει «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ξέχασε και τους αρωγούς της στον προεκλογικό αγώνα: οι απολυμένες από τους προκατόχους της καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παρουσιάζονταν μέσα από τις καθημερινές διαδηλώσεις τους ως θύματα μια απάνθρωπης πολιτικής περικοπών. Μετά τις εκλογές επαναπροσλήφθηκαν άμεσα. Πολλές από αυτές έχουν πάρει στο μεταξύ προαγωγή και έχουν γίνει διοικητικοί υπάλληλοι σε δικαστικές υπηρεσίες».

Σύμβουλοι

Και γυρίζοντας εντός συνόρων να σημειώσουμε ότι ο σημερινός «ΒΗΜΑτοδότης» κάνει λόγο για τους συμβούλους του Πρωθυπουργού και των υπολοίπων υπουργών που πλέον μοιάζουν με στρατιά.

«Ακόμη θυμάμαι τα λόγια του Δ. Μάρδα όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που έλεγε ότι τα χρήματα που θα έδινε η κυβέρνηση για συμβούλους θα τα προσφέρει για την ανθρωπιστική κρίση. Τότε που έλεγε όλα αυτά ο κ. Μαρδας επισήμως οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 980 σε όλο το Δημόσιο. Ξέρετε πόσοι είναι σήμερα; 1.980! Και ο αριθμός τους αυξάνεται με ταχύτητα φωτός. Το άλλο το θυμάστε; Δεν άφηνε να διαρρεύσει το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει συμβούλους γιατί δεν τους χρειάζεται; Και ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έδωσε εντολή στους υπουργούς του να περιορίσουν τον αριθμό των συμβούλων τους σε μια χώρα που περνά ανθρωπιστική κρίση και όπου η ανεργία έχει φθάσει στα ύψη; Ε, λοιπόν, σας πληροφορώ ότι, όπως μου είπε το γνωστό πουλάκι που κατοικοεδρεύει στην οδό Ηρώδου Αττικού (και τελευταίως είναι λαλίστατο), ο Πρωθυπουργός έχει συμβούλους. Θέλετε ορισμένους; Πέραν των γνωστών, όπως π.χ. ο κ. Τζανακόπουλος, διαθέτει και συμβούλους επικοινωνίας (ανάμεσά τους και οι Θ. Μιχόπουλος και Τσέκερης), συμβούλους επί ευρωπαϊκών θεμάτων (όπως ο Τάκης Παυλόπουλος), οικονομικούς συμβούλους (όπως ο Δ. Λιάκος) και πολλούς άλλους. Οσον αφορά τα υπουργεία, οι σύμβουλοι εκεί (μαζί με τους μετακλητούς) κάνουν πάρτι. Στο υπουργείο Παιδείας, π.χ., δεν υπάρχουν καρέκλες να καθήσουν αναγκάζοντας τον υπουργό Ν. Φίλη να κόψει στα δύο το «αυτοκρατορικό» (κατά την έκφραση του Αλ. Τσίπρα) γραφείο του για να βάλει μέσα σε αυτό μετακλητούς συνεργάτες του. Μάλιστα τις προάλλες εμφανίστηκε στο γραφείο του υπουργού ένας τύπος που έλεγε ότι και αυτός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει ακόμη διοριστεί. (Δεν γνωρίζω αν  αυτό είναι ανέκδοτο, μου του έλεγε πάντως σοβαρά ένας από τους... υπουργούς.)»

Με πληροφορίες από koolnews.gr και tovima.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News