Φολέγανδρος: Από Δέκα χιλιάδες ευρώ πλήρωσαν 37 μετανάστες για το ταξίδι στην Ιταλία (!!!)

Φολέγανδρος - Κυκλάδες

Δέκα χιλιάδες ευρώ.. Τόσο κοστολογήθηκε το εισιτήριο για το ταξίδι για καθένα από τους επιβάτες σκάφους που άφησε την Τουρκία μέσω του Αιγαίου Πελάγους για την ευρώπη. Για μία καλύτερη ζωή....  

Ομως, είχαν την ατυχία να χαλάσει το σκάφος ανοιχτά της Φολεγάνδρου... Οι 37 μετανάστες (ανάμεσά τους ανήλικοι και μία εγκυμονοούσα) εντοπίστηκαν σε περιοχές του νησιού, συνελήφθησαν από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, και πλέον είναι σε διαδικασία για την μεταφορά τους μέσω Ιου (σ.σ από το πρωί της Πέμπτης) σε κάποιο από τα Κέντρα Υποδοχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και το όνειρο μέσα σε λίγες ημέρες μετατράπηκε σε εφιάλτη... 

Ας δούμε την σχετική ανακοίνωση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ακτοφυλακής.. 

 Στον εντοπισμό τριάντα επτά (37) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Φολεγάνδρου.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω (23 άνδρες, 5 γυναίκες - εκ των οποίων μία εγκυμονούσα – και 9 ανήλικοι) εντοπίστηκαν στην ενδοχώρα, στις περιοχές “ΚΑΡΑΒΟΣΤΑΣΙ” και “ΛΑΤΙΝΑΚΙ”, ενώ το Ι/Φ σκάφος που τους μετέφερε, το οποίο αναχώρησε από Τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία, βρέθηκε προσαραγμένο και εγκαταλελειμμένο στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΤΕΡΓΟ”.

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στη νήσο Ίο.

Από την διενέργεια προανάκρισης, προέκυψε ότι ανωτέρω αλλοδαποί πλήρωσαν χρηματικό ποσό 10.000 ευρώ έκαστος για την μεταφορά τους στην Ιταλία.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ίου, που διενεργεί την προανάκριση, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει αναφορικά με την εμπλοκή ατόμων στην εν λόγω παράνομη διακίνηση.

Προανάκριση θα διενεργηθεί από το Λιμεναρχείο Ίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News