Φωνή ...απόγνωσης: "Με πληρώνουν να... κάθομαι"

Μπορεί η Ελλάδα να έχει το όνομα, αλλά τη χάρη την έχουν άλλη κράτη όσον αφορά τις αργομισθίες κυρίως σε κρατικούς οργανισμούς. Απλώς η Ελλάδα πληρώνει το γεγονός ότι αρέσκεται να …αυτοξεφωνίζεται. Διαβάστε πχ τι έγινε στη Γαλλία όπου υπάλληλος της εταιρείας των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF εδώ και χρόνια λαμβάνει μισθό €5.000 τον μήνα (!!!!) εδώ και 12 χρόνια χωρίς να κάνει …τίποτε, κάτι που τον έχει εξουθενώσει επαγγελματικά, γι’ αυτό και ζητεί αποζημίωση, μέσω καταγγελίας (!!!!) με την αιτιολογία ότι η εν γένει κατάσταση βάζει φρένο σε κάθε επαγγελματική του φιλοδοξία.

Όχι δεν είναι αστείο. Ο Σαρλ Σιμόν προσελήφθη στην SNCF το 2003 ως αντάλλαγμα για τις πληροφορίες που έδωσε στην εταιρία για ένα σκάνδαλο απάτης με πλαστά τιμολόγια ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ. Από τότε άρχισε να πληρώνεται κανονικά με 5000 ευρώ το μήνα ενώ παρέμενε στο σπίτι του, υπό το καθεστώς του...«ανίκανου προς εργασία».

«Κάθε μήνα εισέπραττα το μισθό μου και μου έστελναν το εκκαθαριστικό πληρωμής. Τον περασμένο μήνα μάλιστα όπως κάθε Ιούνιο, πήρα και το επίδομα αδείας των 600 ευρώ» δηλώνει ο θρασύτατος αργόμισθος στο γαλλικό κανάλι BFM TV. Ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα χρόνια έστελνε επιστολές στον πρόεδρο της SNCF Γκιγιόμ Πεπί, ζητώντας «αποζημίωση» για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε σε κάποια οργανική θέση.

Στην μήνυση που μόλις κατέθεσε καταγγέλλει την εταιρία ότι του... κατέστρεψε το μέλλον αφού «επί 12 χρόνια δεν τον αξιοποίησε» σε κάποια από τις υπηρεσίες της και όπως τονίζει «Ζητώ αναγνώριση του λάθους που έγινε σε βάρος μου, θα μπορούσα να έχω μια εξαιρετική καριέρα».

Η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι ο κ. Σιμόν είναι υπάλληλός της, αλλά δεν έκανε κανένα περαιτέρω σχόλιο για την εργασιακή του κατάσταση. Είπατε τίποτα;