Γαϊδουρονήσι... Επί δύο μήνες έκοβαν αποδείξεις στον αέρα (!!!)

Αεεεε άμα έχεις φαντασία… Τέσσερις καντίνες… πέντε ταμειακές μηχανές και το ΑΦΠ της επιχείρησης; Κλειστό εδώ και χρόνια… Αποτέλεσμα; Ουσιαστικά χωρίς έκδοση πραγματικής απόδειξης εδώ και δύο μήνες. Ότι κι εάν πει κανείς είναι λίγο… Υπόκλιση στο ταλέντο του Ελληνα επιχειρηματία…

Μία απίστευτη υπόθεση φοροδιαφυγής αποκάλυψαν κατά τους ελέγχους τους τα συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στην νήσο Χρυσή της Ιεράπετρας Κρήτης ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι. Επιχείρηση με 4 καντίνες στο συγκεκριμένου νησάκι, δεν είχε εκδώσει το τελευταίο δίμηνο 16.546 αποδείξεις. Πρόκειται για μία από τις τρελές ιστορίες εκτεταμένης φοροδιαφυγής που μέρα με τη μέρα έρχονται η μία μετά την άλλη στη δημοσιότητα από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ.

Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστωθούν αρκετές παρανομίες, για αποδείξεις που δεν κόβονται και για παράνομες ταμειακές μηχανές που δεν ήταν δηλωμένες. Οι ελεγκτές εμφανίστηκαν ως λουόμενοι και όταν αποφασίστηκε ο έλεγχος εντοπίστηκαν στις 4 καντίνες, 5 ταμειακές μηχανές οι οποίες ωστόσο, είτε δεν έκοβαν, είτε εξέδιδαν αποδείξεις μαϊμού. Οι αποδείξεις εκδίδονταν σε άλλο ΑΦΜ επιχείρησης εστίασης, η οποία είχε κλείσει εδώ και χρόνια.

Θέση πήρε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Χατζημαρκάκη, του Δήμου Ιεράπετρας λέγοντας ότι ήταν παράνομες, λειτουργούσαν χωρίς άδεια, ενώ ο Δήμος  και η Δημοτική Αστυνομία τις είχε ήδη σφραγίσει μια φορά φέτος το καλοκαίρι και άνοιξαν με ευθύνη του επιχειρηματία. Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν μπορεί να κάνει συνεχείς ελέγχους, ούτε και να βρίσκεται ο μοναδικός Δημοτικός Αστυνομικός καθημερινά στη Χρυσή, ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Πλέον όπως είπε μετά την αναφορά που έκανε το ΣΔΟΕ προς τον Δήμο, οι καντίνες θα σφραγιστούν ξανά αύριο. Το πρόστιμα για τον επιχειρηματία θα είναι πολύ υψηλά, και αν ο ίδιος αποφασίσει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, «ας κάνει ότι νομίζει», τόνισε η κ. Χατζημαρκάκη, ενώ ο διαγωνισμός για την δημοπράτηση των αδειών για τις καντίνες έχει ολοκληρωθεί ως άγονος και κανείς δεν ξέρει αν θα ξαναγίνει.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού Α. Πανταζής, μιλώντας για το θέμα από την τουριστική πλευρά ανέφερε πως έιναι πολύ λυπηρό να κλείσουν οι καντίνες, έχουν κλειστεί συμβόλαια που προβλέπουν τη λειτουργία τους για γεύματα, όμως σε κάθε περίπτωση το έργο των υπηρεσιών δεν πρέπει να παρεμποδιστεί.

Το σημαντικότερο, όπως είπε είναι ο λόγος που οι επιχειρήσεις λειτουργούν παράνομα και εκεί υπάρχουν τεράστιες ευθύνες του κράτους που δεν μπορεί να ολοκληρώσει τις διαδικασίες όταν πρέπει, ώστε να δημοπρατούνται τα έργα νωρίς , και να ξέρουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τι ακριβώς και πότε θα γίνει στα εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα των ελληνικών ακτογραμμών.

Αυτό δεν έγινε ούτε φέτος, ανέφερε ο κ. Πανταζής και η επόμενη μέρα τόσο για τη Χρυσή όσο και για όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας θα είναι χειρότερη από τη σημερινή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News