Το "γεια σου ρε Γιώργο Παπαδόπουλε" θα το παίξουν?....

Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει οι παρελάσεις τόσο της 28ης Οκτωβρίου όσο και της 25ης Μαρτίου να γίνονται με προσκλήσεις, με κάγκελα και έχοντας την αίσθηση ότι είναι πριβέ συγκεντρώσεις φίλων της Κυβέρνησης. Και βέβαια με την Αριστερά να μιλάει για «κατάργηση» των παρελάσεων… Η πρώτη όμως παρέλαση υπό τη νέα Κυβέρνηση και δη …Αριστερή δείχνει να επιστρέφει στο παρελθόν… Κι αυτό γιατί θα συνοδεύεται από τραγούδια και χορούς στο Σύνταγμα και θα έχει χαρακτήρα λαϊκής εκδήλωσης. Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους Έλληνες να κατέβουν στο Σύνταγμα εν είδει διαδήλωσης. Σε κλειστή σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου αποφάσισαν και happenings. Αμέσως μετά τη στρατιωτική παρέλαση θα παραμείνουν στο Σύνταγμα οι τρεις μπάντες του Στρατού, οι οποίες θα παίξουν δημοτικά τραγούδια για να χορέψουν οι πολίτες. Ταυτόχρονα, στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται σωματεία χορού από όλη την Ελλάδα (Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες) που θα χορεύουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς. Νωρίτερα, θα μοιραστούν σημαιάκια στον κόσμο, ο οποίος θα αναμειχθεί με τους επισήμους και τον Στρατό, αφού δεν θα υπάρχουν κάγκελα. Μάλιστα, για πρώτη φορά θα αλλάξει θέση και η εξέδρα των επισήμων, ώστε οι τελευταίοι να μην έχουν την πλάτη τους στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πως όμως αντέδρασαν οι έλληνες μέσω των social Media; Οι αίσθηση είναι ότι οι συνειρμοί με την επταετία είναι σε απόσταση αναπνοής και η «πρώτη φορά αριστερά» Κυβέρνηση έχει βρεθεί απέναντι σε αντιδράσεις που μάλλον δεν είχε υπολογίσει. Χαρακτηριστικά παραδείγματα με την βοήθεια της ιστοσελίδας Lifo.gr;

no-body

Παρόμοιες φαιδρότητες ζούσε η χώρα, όταν ο πρωθυπουργός της ονομάζονταν Γεώργιος Παπαδόπουλος. Κρίμα...  

Free Mind Greek

Στην παρέλαση θα παρελάσουν και πεζοπόρα τμήματα Ελλήνων βουλευτών, χωρίς αυτοκίνητο ...   

Ermis

Για τον αριστερούλη το πρόβλημα στις παρελάσεις είναι τα κάγκελα. Για τον αριστερό η ίδια η στρατιωτική παρέλαση.  

Smaug

Άρτος και θέαμα. Δώστε στον λαό κανα τσιφτετέλι μπας και ξεχάσει την μαύρη του την μοίρα. Πραγματικά εμετός.  

γ.Κουτσιούκης

Προς τα πού οδεύουμε; Σε λίγο θα συναγωνιζόμαστε σε εθνικιστικό κιτς τους άμοιρους Σκοπιάνους. 

 @maximou_gr:

Παρέλαση με κλαρίνα, τσάμικα και βλαχομπαρόκ

Makis Eftis

Μπράβο...μπράβο !! Πρωί πρωί στην εκκλησία... και μεταλαβία παρακαλώ. Τσίπρας -Δούρου -Καμένος -Βαρουφάκης -α και ο Παιδείας. Μετά την αρτοκλασίαν όλοι μαζί προτοστατούντος του Αρχιεπησκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος απόλαυσαν τον ηλιόλουστο καιρό. Μετά το πέρας της μεγαληώδους παρελάσεως...πρώτος τον χορό έσειρε ο Τσίπρας με το δημοτικό τραγούδι "Μαλάμο βάρα τα κουμπούρια σου".  

thanasis nostimos

θα είναι παρελαση αλλά θα είναι σαν να μην είναι... γερων αριστερισιος  

Aahaladita

Ή παρέλαση με κάγκελα, επισήμους και αστυνομικούς θα έχουμε ή πανηγύρια; Δεν είναι άσχημη ιδέα τα πολιτιστικά event :P, αλλά επειδή πάσχουμε από έλλειψη μέτρου, πολύ φοβάμαι ότι θα καταλήξει πανηγυράκι. Μπουφέ με μπακαλιάρο σκορδαλιά θα έχει να πάμε να φάμε τουλάχιστον; Χωρίς άρτο δε λέει το θέαμα! ΥΓ: Κρίμα που η παράδοση έχει συνδυαστεί με τη χούντα πάντως. Καλύτερα να χορεύανε σοβαροί πολιτιστικοί σύλλογοι και τέτοια χωρίς στρατιωτική παρέλαση. Αυτό θα ήταν μία εναλλακτική προσέγγιση.     The man who sold the world

Το "γεια σου ρε Γιώργο Παπαδόπουλε" θα το παίξουν?....  

Den katalavaino tipota 

Η γενική ρητορική, εχθροί της χώρας και της κυβέρνησης, αναβίωση κλίματος αντίστασης στους Ναζί Γερμανούς, συνομωσίες κ.α. αρχίζουν και μου θυμίζουν λίγο Σοβιετία. Έτσι συντηρούσαν και εκεί ακμαίο το ηθικό. Κάπως έτσι χάνεται και νόημα και το μέτρο.  

Κιμ Γιόνγκ Ούν

Ο Τσίπρας εξελίσσεται στο μεγαλύτερο τρολ της χώρας ! Παίζει να τρολάρει και τις εξομολογήσεις εδώ μέσα.. Ότι να'ναι..  

Ανηθικος αυτουργος

Και απο του χρόνου το πανηγύρι αυτό να γίνετε στο καλλιμάρμαρο! Να υπάρχουν και γυμναστικές και πολεμικές επιδείξεις απο νέους που φοράνε χλαμύδες και περικεφαλαίες! guest star ο Νότης Σφακιανάκης και η Γωγω Τσάμπα.  

Dimitrios Daskalakis

Στους χορούς μετά την παρέλαση μην ξεχάσουμε να καλέσουμε και τις αγορές να ρίξουν κανα πεντοζάλη...!