Γκ. Ράμσεϊ: «Πασπάλιζα τα σουφλέ μου με κοκαΐνη»

Είναι ίσως ο πλέον διάσημος σεφ στο κόσμο. Ίσως γιατί είναι συνεχώς μέσα στο σπίτι μας ελέω τηλεόρασης. Ο βρετανός Γκόρντον Ράμσεϊ – το κακό παιδί της γαστρονομίας – προκαλεί για μία ακόμη φορά… Και μάλιστα κάνει αναφορά σε ένα θέμα που πονάει και έχει σχέση με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών (και δη Κοκαΐνης) στον μαγικό κόσμο των celebrities.

Ο γνωστός σεφ θα είναι ο παρουσιαστής ενός νέου ντοκιμαντέρ για το εμπόριο και τη χρήση ναρκωτικών και μόλις επέστρεψε από την Κολομβία όπου είχε μεταβεί για τα γυρίσματα. Η χρήση τους σε παγκόσμιο επίπεδο έπειτα και από τις εκμυστηρεύσεις του είναι ανεξέλεγκτη, θανατηφόρα και δυστυχώς προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες .

Όπως χαρακτηριστικά λέει «Είδα την κοκαΐνη πολύ νωρίς στην καριέρα μου. Μου την πρόσφεραν και την σέρβιρα. Μου ζήτησαν να πασπαλίσω τα σουφλέ μου με κοκαΐνη. Στους κύκλους της σόουμπιζ η κοκαΐνη είναι απλά παντού».

Στο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί στις 19 Οκτωβρίου, ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρίσκεται στις φυτείες της Κολομβίας και συνομιλεί με αγρότες που καλλιεργούν τα φύλλα κόκας και στη συνέχεια τα επεξεργάζονται για να φτιάξουν τη σκόνη. Βλέπει από κοντά τις νοθείες που γίνονται, βλέπει τους αγρότες να αναμειγνύουν τη σκόνη του ναρκωτικού με σκόνη τσιμέντο, με πετρέλαιο, με υγρά μπαταριών.

Μάλιστα, ο ίδιος έχει έμμεση σχέση με τις συνέπειες της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών καθότι το 2003 είχε χάσει έναν πολύ καλό του φίλο, τον Ντέιβιντ Ντέμπσι λόγω υπερβολικής χρήσης ουσιών.

Οι δηλώσεις του σόκαραν μεγάλο μέρος του κόσμου αλλά και έφεραν στο στόχαστρο ανθρώπους της παγκόσμιας showbiz που συνεργάζονται στενά. Και βέβαια να σημειώσουμε ότι η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης κολομβιανής κοκαΐνης στην Ευρώπη. Εισάγει περίπου 30 τόνους κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News