Γκάφα: Ολυμπιονίκης ο Μέγα Αλέξανδρος

Το ότι ορισμένοι Αμερικανοί δημοσιογράφοι δεν τα πάνε και πολύ καλά με την Ιστορία, είναι γενικώς παραδεκτό. Ομως η νέα γκάφα του NBC ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθότι έγινε στη διάρκεια της παρουσίασης της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο της Βραζιλίας.

Όταν λοιπόν μπήκε στο γήπεδο «Μαρακανά» η αποστολή της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ο ένας εκ των παρουσιαστών αναφέρθηκε σε αυτήν ως "Μακεδονία", παρά το γεγονός ότι η ΔΟΕ την αναγνωρίζει επισήμως ως "FYROM". Στη συνέχεια ανέφεραν πως από το σλαβικό κράτος προέρχεται ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β' και ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος μάλιστα ήταν και τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης της χώρας! Και όπως σημείωσε «Η Μέρεντιθ (δηλαδή η συμπαρουσιάστριά του) μου θύμισε ότι η ιστορία μας λέει πως ο Φίλιππος Β' είναι βασιλιάς της Μακεδονίας, πατέρας του Μ. Αλεξάνδρου, που κέρδισε τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας».

Στο πάνελ των σχολιαστών ήταν μεταξύ άλλων και ο ελληνικής καταγωγής Μπομπ Κώστας, αλλά μάλλον πιάστηκε κι αυτός αδιάβαστος… Φυσικά, η αντίδραση των τηλεθεατών του καναλιού και κυρίως του ελληνικού στοιχείου στις ΗΠΑ, ήταν έντονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στέλνοντας πολλά μηνύματα που έκαναν λόγο για ανιστόρητους σχολιαστές και ντροπιαστική μετάδοση του NBC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News