Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα (!!!!)

Όταν δεν ξέρεις πώς να προχωρήσεις στην ανάπτυξη και να δώσεις κίνητρα στον εργαζόμενο τι κάνεις; Σκέφτεσαι τρόπους για να βάλεις φόρους. Και αποδεικνύεται ότι δεν έχουν τέλος οι φόροι και τα χαράτσια. Πάνω που νομίζαμε ότι η φοροκαταιγίδα τελείωσε ήρθε το δημοσίευμα της «Αγοράς» για να μας επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας και το σταθερό τηλέφωνο, μπαίνει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο του νέου πακέτου των έμμεσων φόρων που προωθείται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Στην πρόταση που παρουσίασε η κυβέρνηση στους δανειστές με το όνομα: Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας προβλέπεται η επιβολή φόρου 5% σε κάθε σύνδεση με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή και ευρυζωνικής σύνδεσης (internet), με τα προσδοκώμενα έσοδα να ανέρχονται σε 65 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόταση αυτή συναντά τις αντιδράσεις των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών, που ζητούν να μην εφαρμοστεί το μέτρο. Σύμφωνα με την «Αγορά», το τελικό κόστος για τον καταναλωτή θα είναι κατά πολύ υψηλότερο του 5%, καθώς πάνω στην αύξηση από το νέο τέλος θα επιβληθεί και ο ΦΠΑ!

Στη φορολογική λαίλαπα της έμμεσης φορολόγησης, η οποία πλήττει το σύνολο των φορολογουμένων, ανεξαρτήτως εισοδήματος, σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ούτε λίγο ούτε πολύ, το προσδοκώμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα από αυτή την πηγή ανέρχεται σε 437 εκατομμύρια ευρώ, με τον... αστερίσκο πως δεν θα περιοριστεί δραστικά η κατανάλωση.
Οπότε ετοιμαστείτε… Τα περιστέρια να είναι καλά εκτός κι εάν η Κυβέρνηση βρει τρόπο για να τα φορολογήσει κι αυτά… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News