Χίος: Ιερείς έκλεψαν λείψανο μάρτυρα της σφαγής της Χίου

Ένα κρανίο που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί - μάρτυρα κατά τα γεγονότα της Σφαγή της Χίου το 1822 έκλεψαν ιερείς, μεταφέροντάς το στην 'Ανδρο.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο ιερείς, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά προκειμένου να προσκυνήσουν.

Αφού περιηγήθηκαν στο Μοναστήρι, επισκέφθηκαν και τον ιδιαίτερο χώρο όπου φυλάσσονται λείψανα μεγάλου αριθμού Χιωτών που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822.

Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε από την ηγουμένη είχε αφαιρεθεί ένα από τα κρανία που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα και το οποίο εκτίθετο εκτός της προθήκης. Η Ηγουμένη ενημέρωσε τις αρχές με αποτέλεσμα η Αστυνομία να οδηγηθεί στα ίχνη των δύο ιερέων οι οποίοι στο μεταξύ είχαν επισκεφθεί και το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που ανήκει στο παλαιό ημερολόγιο, όπου και πάλι άφησαν ένα αντίστοιχο βιβλίο και μία εικόνα.

Η Αστυνομία που κινητοποιήθηκε αμέσως εντόπισε τους δυο ιερείς αλλά και το κλεμμένο λείψανο στην 'Ανδρο, όπου και το σπίτι ενός εκ των δύο ιερέων και πλέον αναζητείται ο τρόπος επιστροφής τους στο Μοναστήρι.  Για την όλη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Πηγή: ΑΠΕ -  ΜΠΕ