Η γιορτή της Μπριζόλας, της Σταθεράς Π και της πεολειχίας

Είναι γνωστό ότι σχεδόν για κάθε ημέρα υπάρχει και μία γιορτή. Επίσης επέτειοι. Και κυρίως έχουμε εορτές όπως η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας, του παιδιού, της μητέρας, του καρκίνου, του καπνίσματος κτλ, ωστόσο είναι και κάποια πράγματα τόσο δεδομένα στην καθημερινότητά μας, που αξίζουν κι αυτά ένα… κομμάτι δημοσιότητας. Όπως η Σταθερά Π, ή αλλιώς ο αριθμός 3,14, που «γιορτάζει» την παγκόσμια ημέρα της, σήμερα, 14 Μαρτίου. Κι αυτό γιατί σαν σήμερα, το 1879 γεννήθηκε ο γερμανός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν, που βραβεύθηκε με Νόμπελ ως «πατέρας» της θεωρίας της σχετικότητας.  Η ημέρα γιορτάζεται σήμερα εξαιτίας και των αριθμητικών συμπτώσεων. Ως γνωστόν, η τιμή της σταθεράς ∏=3,14 και και στο εξωτερικό, όπου γράφουν πρώτα το μήνα και μετά την ημέρα, σήμερα έχουμε 3-14 (14/3). Σε πολλές μαθηματικές σχολές του κόσμου σήμερα γίνονται πάρτι, και μάλιστα με την ...κατανάλωση πιτών,  αφού στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie (πίτα).

Όμως, σήμερα είναι και η … αγαπημένη παγκόσμια ημέρα των ανδρών αφού γιορτάζεται η μπριζόλα και η πεολειχία, μια γιορτή που καθιερώθηκε διαδικτυακά ως «απάντηση» στην ημέρα των ερωτευμένων, που μάλλον ικανοποιεί περισσότερο τις γυναίκες. Έτσι, ακριβώς ένα μήνα μετά τις 14/2, που εκτός από τον Άγιο Βαλεντίνο, είναι και η παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας, στις 14/3 θεσπίστηκε αυτή η πρωτότυπη παγκόσμια ημέρα για την μπριζόλα και την πεολειχία, ούτως ώστε να έχουν και οι άνδρες μία μέρα κατά την οποία απολαμβάνουν ό,τι πραγματικά τους αρέσει…

Πως όμως προέκυψε αυτή η ημέρα που στα αγγλικά έχει την ονομασία «

Steak and Blow Job Day» στο διαδίκτυο διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα officialsteakandblowjobday.com, σελίδα στο Facebook που ξεπερνά τα 110.000 like και λογαριασμό στο Twitter που πλησιάζει τους 3000 followers. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, κάποιοι λένε πως καθιερώθηκε το 269 Μ.Χ. από τον εξάδελφο του Αγίου Βαλεντίνου. Όσο σημαντική είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για τις γυναίκες, τόσο σημαντική είναι η Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας για τους άνδρες. Ειδικά αν στις 14 Φεβρουαρίου έκανες κάτι ρομαντικό για το κορίτσι σου, σήμερα είναι η ημέρα να στο ξεπληρώσει.

Οι κανόνες

Το κόνσεπτ είναι πάρα πολύ απλό. Απαγορεύονται αυστηρά λουλούδια, δώρα, ραβασάκια και ρομαντικές κάρτες. Το μόνο που πρέπει να κάνει το κορίτσι είναι να μαγειρέψει μία μεγάλη μπριζόλα για το αγόρι και να τιμήσει το δεύτερο σημαντικό πράγμα της ημέρας πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το φαγητό. Το μόνο που πρέπει να κάνει το αγόρι είναι τις προηγούμενες ημέρες να αποφύγει να καταναλώσει τροφές που δημιουργούν άσχημες μυρωδιές, όπως σπαράγγια, κρεμμύδια και κόκκινο κρέας. Καφές, τσιγάρο και αλκοόλ επίσης απαγορεύονται σε αντίθεση με τη μέντα το λεμόνι και τα φρούτα που συνίστανται ανεπιφύλακτα.

Ο (άλλος) καλός σκοπός

Φέτος, το officialsteakandblowjobday.com υποστηρίζει το Coppafeel®, έναν οργανισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθους. Μπορείς να μπει και να κάνεις μια δωρεά, ένεκα της ημέρας. Εκεί θα βρεις επίσης ένα How To Video σε περίπτωση που χρειάζεσαι έμπνευση για το πως θα το γιορτάσεις σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News