Η Οδύσσεια ενός ..γάτου

Όσοι έχουν ζώο καταλαβαίνουν τον πόνο και την θλίψη που δημιουργεί σε μία ολόκληρη οικογένεια η απώλεια του. Κάτι ανάλογο έζησε και μία οικογένεια προσφύγων από το Ιράκ.

Η οικογένεια του λευκού γάτου, του Kunkush, ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της από τη Μοσούλη του Ιράκ μέσω Τουρκίας και τελικά έφθασε στη Λέσβο, κοντά στη Σκάλα Συκαμιάς. Μόλις η βάρκα προσέγγισε την ακτή, το κλουβί του γάτου διαλύθηκε και ο Kunkush εξαφανίστηκε κατατρομαγμένος.

Η γυναίκα που έφθασε στη Λέσβο μαζί με τα πέντε παιδιά της και τον γάτο, αναζήτησε τον Kunkush, αλλά δεν ήταν πουθενά. Η οικογένεια όμως έπρεπε να συνεχίσει το ταξίδι. Επόμενος σταθμός τους η Αθήνα.

Με βαριά καρδιά, συντετριμμένοι όλοι, άφησαν το ζώο πίσω και έφυγαν με το καράβι για τον Πειραιά. Αυτό το διαπίστωσαν δύο γυναίκες εθελόντριες που βοηθούν πρόσφυγες στη Λέσβο η Ashley Anderson και η Amy Shrodes καθώς είχαν βοηθήσει στον ανεπιτυχή εντοπισμό του ζώου.

Ο Δίας - όπως τον ονόμασαν - τελικά εμφανίστηκε καταταλαιπωρημένος στον οικισμό της περιοχής λίγες μέρες μετά την αναχώρηση της οικογένειας του από τη Λέσβο και τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας, αρχικά για την φροντίδα του. Τον τάισαν, τον πότισαν, τον κούρεψαν και τον πήγαν στον κτηνίατρο και στη συνέχεια άρχισαν να αναζητούν τους δικούς του με κάθε τρόπο και για όλα αυτά η Amy Shrodes και όσοι την βοήθησαν προσπάθησε πολύ, σύμφωνα με το zoosos.gr.

Ο ψιψίνος όμως ήταν τυχερός! Η ομάδα «The Reunite Dias (Kunkush) Team» κατάφερε να εντοπίσει την οικογένεια του και ο γάτος ταξιδεύει από Βερολίνο στη Νορβηγία, αφού βρίσκεται πλέον εκεί η οικογένεια του.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News