Ισπανία - Κυβέρνηση σε εργαζόμενους: "βγάλτε τις γραβάτες να κερδίσουμε ενέργεια"

Ισπανία

Μεταξύ των πολλών μέτρων που υιοθετεί η Ευρώπη στην αγωνιώδη προσπάθεια για εξοικονόμηση ενέργειας, η προτροπή του Ισπανού πρωθυπουργού προς τους δημόσιους λειτουργούς της χώρας, κερδίζει σαφώς έως τώρα το βραβείο… πρωτοτυπίας. 

Ο Πέδρο Σάντσεθ κάλεσε τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα της Ισπανίας να μην φορούν γραβάτες στα γραφεία τους, προσδοκώντας έτσι ότι θα μειώνεται η χρήση των κλιματιστικών, εν μέσω ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών στην ιβηρική χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. 

Σημειώνεται ότι η Ισπανία, πάντως, δεν είναι η πρώτη χώρα που στρέφεται σε αυτή την ευρηματική κατεύθυνση. Πρώτη ήταν η Ιαπωνία το 2011, η οποία είχε ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να φορούν πιο «δροσερά» ρούχα στα γραφεία. 

Από την πλευρά της, η Βρετανία, που επίσης ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς θερμοκρασίες προ ημερών, είχε επιτρέψει στους πολιτικούς να απαλλαχθούν από τα σακάκια τους στο κοινοβούλιο. 

Η προτροπή του Σάντσεθ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο, στο σύνολό του, θα λάβει έγκριση τη Δευτέρα.

Μάλιστα, μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η έκκληση σε εταιρείες να… κλείνουν τις πόρτες τους όταν είναι εφικτό, προκειμένου να μην επιτρέπουν στον δροσερό αέρα των κλιματιστικών να «δραπετεύει». Αντίστοιχο μέτρο είχε υιοθετήσει και η Γαλλία πριν μερικές ημέρες. 

με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News