Ισπανία: Μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι

Εάν νομίζετε ότι το πέρας της ποδοσφαιρικής καριέρας του Λιονέλ Μέσι θα βάλει τέλος και στις μαγικές στιγμές του Αργεντίνου άσου της Μπαρτσελόνα, είστε γελασμένοι... «Με τις τεχνικές που έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Μέσι» διατείνεται ο Ισπανός γενετιστής, Αρκάντι Ναβάρο, που μίλησε για το θέμα στο ραδιοφωνικό σταθμό τ"Cadena Ser" ης Ισπανίας. Η επιστήμη το τελευταίο καιρό προχωρά και εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, ωστόσο η δήλωση του συγκεκριμένου γενετιστή προκαλεί τεράστια εντύπωση.

«Θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα ον που θα έμοιαζε πολύ στον Μέσι. Θα ήταν κάτι σαν δίδυμος του. Πολλές φορές δίδυμα γεννιούνται με διαφορά χρόνου το ένα από το άλλο. Η ίδια μέθοδος μπορεί να ακολουθηθεί και σε αυτή την περίπτωση, Ως νέο ον θα μοιάζει πολύ στον Μέσι, αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, είκοσι ή τριάντα χρόνια, θα βλέπαμε τις ομοιότητες», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Ναβάρο.

Βέβαια, πάνω σε αυτό ξεκαθάρισε πως ο κλώνος του Μέσι δεν είναι σίγουρο πως θα είχε το ίδιο ταλέντο στην μπάλα με τον Αργεντίνο και αυτό γιατί όλα όσα κάνει ο 31χρονος είναι θέμα γονιδίων:

«Η γενετική μας δίνει το έναυσμα. Δημιουργεί. Θα φτιάχναμε ένα πλάσμα που θα είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με τον Μέσι. Ωστόσο, αυτό που είναι ο Μέσι σήμερα οφείλεται και στα χαρακτηριστικά που ο ίδιος έχει εκ γενετής, αλλά και σε αυτά που απέκτησε μέσω της δουλειάς. Είναι γονίδιο και προπόνηση. Αυτό που είναι ο Μέσι σήμερα είναι δημιούργημα της οικογένειάς του, όσων έλαβε στο σπίτι που μεγάλωσε, των ορμονών για τα προβλήματα ανάπτυξης, της εκπαίδευσής του στη Μασία»

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ