Ισπανία - Βαλεαρίδες Νήσοι: Οριο στην κατανάλωση αλκοόλ

Οι Βαλεαρίδες Νήσοι στην Ισπανία μέσω της κυβερνητικής πολιτικής επιδιώκουν να περιορίσουν την κατάχρηση αλκοόλ με νέο νόμο που αφορά τις περιοχές Playa de Palma, Arenal και Magaluf στη Μαγιόρκα αλλά και το Sant Antoni στην Ίμπιζα.

Από τον Φεβρουάριο, τα all inclusive ξενοδοχεία στις περιοχές αυτές θα μπορούν να προσφέρουν έως 3 ποτά δωρεάν στο γεύμα και το δείπνο. Ενέργειες όπως happy hour και στρατηγικές μάρετινγκ όπως «2 σε τιμή ενός» απαγορεύονται. Επιπλέον, τα καταστήματα δεν θα επιτρέπεται να πωλούν αλκοόλ στις ώρες από τις 9.30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

Επίσης, απαγορεύεται η διαφήμιση για πάρτι σε πλωτά μέσα όπου υπάρχει απεριόριστη διάθεση αλκοόλ. Οι υπάρχουσες άδειες για αυτά τα πάρτι ελέγχονται εκ νέου, και εκδίδονται νέες. Στο μέλλον, θα απαγορευτεί επίσης η μετάβαση από μπαλκόνι σε μπαλκόνι στα ξενοδοχεία κι αυτό γιατί δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες (νεαροί κυρίως) που έχουν μετατρέψει σε ...σπορ το άλμα από το ένα μπαλκόνι στο άλλο (!!!) 

Οι ποινές ξεκινούν από 1.000 ευρώ και φτάνουν τα 600.000 ευρώ, και ανάλογα με τον αριθμό των παραβάσεων, τα μπαρ μπορεί να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο λουκέτου έως και τρία χρόνια.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News