Ισπανία: Βαρύ πρόστιμο σε όσους ουρούν στην θάλασσα (!!!)

Γαλικία

Βελτίωση της ποιότητας τουρισμού... Λέτε να γίνει με την "σύλληψη" όσων ουρούν στη θάλασσα; Ισπανία είναι αυτή....

Μία προς το παρόν πόλη στην Ισπανία έκρινε επίσημα ότι η χρήση της θάλασσας ως ουρητήριο, είναι αξιόποινο αδίκημα και όποιος λουόμενος συλληφθεί επ’ αυτοφώρω,  θα τιμωρείται με βαρύ πρόστιμο που ανέρχεται σε περίπου 740 ευρώ.

Ειδικότερα, το συμβούλιο του Βίγκο στην περιοχή της Γαλικίας, έλαβε τη νέα απόφαση σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις παραλίες του, καθώς μετά την πανδημία, ο αριθμός των τουριστών αυξάνεται εξακολουθητικά και δραματικά.

Ως εκ τούτου, τόσο οι επισκέπτες, όσο και οι ντόπιοι που θα διακρίνονται να συμμετέχουν στην πανάρχαια παράδοση της χρήσης της θάλασσας ως ουρητήριο, θα αντιμετωπίζουν βαριά πρόστιμα.

Ωστόσο, ενώ οι αρχές έχουν ενημερώσει για τους κανονισμούς απαγόρευσης των φυσιολογικών ανθρώπινων λειτουργιών στην παραλία ή στη θάλασσα, δεν έχει γίνει γνωστό για το πώς ακριβώς θα τους επιβάλουν.

Πάντως, δεν πρόκειται για εύκολο έργο, δεδομένου ότι η ούρηση στη θάλασσα γίνεται ως επί το πλείστον κρυφά,  αν και ορισμένοι προτείνουν να παρακολουθεί τους λουόμενους το προσωπικό της παραλίας. Προς το παρόν, το μόνο που έχει αποφασιστεί πρακτικά και είναι εφικτό, είναι η τοποθέτηση ικανού αριθμού τουαλετών στις παραλίες.

Μάλιστα δεν μένουν μόνο σε αυτό, καθώς αποφασίστηκε να υπάρχουν ποινές και για όποιους παίζουν ρακέτες στην παραλία και ενοχλούν τους λουόμενους, όσους κάνουν «κατάληψη» θέσης με την πετσέτα τους και όσους κάνουν μπάρμπεκιου στην παραλία, βάσει του καταστατικού που θα τεθεί σε ισχύ στις 18 Ιουλίου.

Οι αξιωματούχοι έχουν επίσης απαγορεύσει τη χρήση σαπουνιού ή σαμπουάν μέσα στη θάλασσα, αλλά και το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών.

Τα ισπανικά παραλιακά θέρετρα εισάγουν νέες απαγορεύσεις στους κανονισμούς κάθε καλοκαίρι με στόχο τη βελτίωση της συλλογικής εμπειρίας. 

Με πληροφορίες από τη σελίδα tornosnews.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News