Ισραήλ: Αποκάλυψη γιατί ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού

Ιούδας - naxospress photo credit  SHUTTERSTOCK

Ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναμένεται να αλλάξει τα όσα γνωρίζουμε για τον Ιούδα Ισκαριώτη έφερε πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινή αρχαιολογική ομάδα που πραγματοποιεί ανασκαφές στην περιοχή των Ιεροσολύμων ανακάλυψε πριν από λίγες μέρες έναν πάπυρο ο οποίος, όπως υποστηρίζουν, είναι ιδιόχειρο σημείωμα του έκπτωτου απόστολου, όπου εξηγεί τον πραγματικό λόγο της προδοσίας του.

Όπως υποστηρίζει η αρχαιολογική ομάδα, στο έγγραφο ο Ιούδας ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην πράξη αυτή όταν ο Ιησούς τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να του καταβάλει το δώρο του Πάσχα.

«Τον καιρό εκείνο στα Ιεροσόλυμα, πολλοί μεσσίες έδιναν στους υψηλόβαθμους ακολούθους τους ένα ποσό 30 αργυρίων για να κάνουν Πάσχα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το κείμενο, ο Ιούδας πλησίασε τον Ιησού και τον ρώτησε πότε θα μπουν στο λογαριασμό του. Ο Ιησούς του απάντησε ότι δεν είχε χρήματα γιατί την προηγούμενη μέρα είχε πληρώσει τον λογαριασμό του Μυστικού Δείπνου που ήταν ιδιαίτερα τσουχτερός» λέει ο επικεφαλής της αρχαιολογικής ομάδας Dr. Bar Mitzvah.

Όπως λέει, αυτό εξόργισε τον Ιούδα γιατί είχε πολλά βαφτιστήρια και έπρεπε να τους πάρει λαμπάδες, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τους Φαρισαίους, οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι λεφτά υπάρχουν. Έτσι προχώρησε στην πράξη της προδοσίας με τα γνωστά αποτελέσματα. 

 

Η συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται μέσα από τη σατυρική ιστοσελίδα tovatraxi.com

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News